'Old Trafford moet tegenstander weer angstig maken'

Manchester United-aanvaller Wayne Rooney vindt dat Old Trafford weer een stadion moet worden waar de tegenstander met angst in de benen naartoe reist. In competitieverband wonnen de Mancunians op eigen bodem voor het laatst op 28 januari, tegen Cardiff City (2-0).

Dinsdagavond ging de ploeg van David Moyes in eigen stadion met 3-0 onderuit tegen Manchester City. Het betekende de zesde thuisnederlaag van het seizoen. 'We kunnen niet zes thuiswedstrijden in één seizoen verliezen. We moeten dit goed zien te maken en dit stadion een plek maken die de tegenstander weer angstig maakt', weet Rooney na de tiende verliespartij in dit Premier League-seizoen.

De Engelse spits vond de overwinning van de stadgenoot overigens terecht. 'We verdienden het niet om te winnen. We waren niet scherp genoeg en we hebben te weinig kansen gecreëerd. Niemand vindt een derby verliezen leuk. We begonnen erg zwak. Ik vraag me zelfs af of we de bal wel geraakt hebben alvorens zij scoorden', verwijst Rooney naar de vroege openingstreffer van Edin Dzeko, die binnen een minuut viel.

Opvallend is dat The Red Devils dit seizoen buitenshuis beter voor de dag komen. In zestien wedstrijden wist de ploeg dertig punten te verzamelen en is daarmee de best presterende uitploeg van de Premier League.

De Schotse trainer Moyes wist voorafgaand aan dit seizoen dat het zwaar zou worden. 'Maar ik hoopte dat we ons zouden mengen in de top de van competitie. We moeten beter spelen en ons niveau omhoog zien te krikken. Deze wedstrijd begonnen we niet best en Manchester City was de eerste vijftien minuten erg goed', weet hij.

'Ik neem de verantwoordelijkheid voor het team', gaat Moyes verder. 'Dat doe ik altijd. We moesten de tweede helft goed beginnen, de tegenstander van een tweede doelpunt weerhouden en onszelf de kans geven om terug te komen in de wedstrijd. Dat lukte niet, want we startten de tweede helft slecht.'