Officiële klacht FC Utrecht na incident in Enschede

FC Utrecht dient een officiële klacht in bij de KNVB naar aanleiding van de mishandeling van enkele spelers na afloop van het bekerduel met FC Twente.

Officiële klacht FC Utrecht na incident in Enschede

Frank Demouge, Ismo Vorstermans en Adam Sarota waren op eigen gelegenheid naar Enschede gegaan om de halve finale te aanschouwen. Het drietal behoorde mede door blessureleed niet tot de wedstrijdselectie van FC Utrecht.

Na het duel (1-0 voor FC Twente) zochten ze hun auto op. Op het parkeerterrein werden ze aangevallen door aanhangers van de thuisclub. 'Er werd getrokken, geduwd en gescholden', deed Sarota op de website van Sport-Promotion zijn verhaal.

'We hebben het op een lopen gezet', aldus de Australiër. 'Het was compleet onoverzichtelijk wat er gebeurde, maar we zagen wel dat er gevochten werd. We zijn naar de hoofdingang van het stadion gerend, waar bewaking stond.'

Nader onderzoek moet zekerheid geven, maar FC Utrecht gaat er vooralsnog vanuit dat de mishandeling van de betrokken spelers geen gevolgen heeft voor hun inzetbaarheid.

FC Utrecht overweegt aangifte te doen tegen de supporters van FC Twente. Ook ontvangt de KNVB een officiële klacht over de situatie rondom het stadion in Enschede. 'FC Utrecht is van mening dat de spelers die niet bij de selectie zitten maar wel de wedstrijd bijwonen, andere plaatsen in het stadion moeten krijgen en ook over parkeerplaatsen op het stadionterrein moeten kunnen beschikken, hetgeen nu niet het geval was', aldus een officiële verklaring van de club. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's