Oekraïne leert Roemenië weer wat verliezen is

Reacties

Na bijna twee jaar zonder interlandnederlaag heeft Roemenië een verliespartij geleden tegen Oekraïne, dat met 3-4 te sterk was in Turijn.

Oekraïne leert Roemenië weer wat verliezen is

Met slechts twee doelpunten had Roemenië in de EK-kwalificatiereeks de minst gepasseerde defensie, maar de laatste linie van de Roemenen maakte in het Stadio Olimpico Grande Torino een zeer zwakke indruk. Keer op keer brak Oekraïne gevaarlijk uit en diverse malen maakte Roemenië-doelman Ciprian Tatarusanu geen beste indruk.

Dat terwijl Roemenië middels een prachtgoal van Gabriel Torje nog voortreffelijk aan het duel begonnen was. Maar via treffers van Roman Zozulya, Oleksandr Zinchenko, Yevhen Konoplyanka en Andriy Yarmolenko (foto) nam Oekraïne een ruime voorsprong. Een kwartier voor tijd bood Denis Alibec de Roemenen nog een doekje voor het bloeden. Tien minuten later knalde Nicolae Stanciu de 3-4 zelfs nog binnen, maar verder dan dat kwam Roemenië niet.

Na de eerste verliespartij sinds 4 juni 2014 speelt Roemenië vrijdag zijn laatste oefenwedstrijd (thuis tegen Georgië) voordat het EK begint, waarop Albanië, Frankrijk en Zwitserland de tegenstanders zijn. Oekraïne werkt vrijdag zijn generale repetitie af tegen Albanië en speelt op het EK tegen Polen, Duitsland en Noord-Ierland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.