Oekraïne heeft EK-selectie vol relschoppers

Reacties

De voorselectie van Oekraïne voor het EK is bekend. Bondscoach Mikhail Fomenko stelde een lijst van 28 spelers samen en ruimde plek in voor twee kemphanen die onlangs elkaars bloed nog wel konden drinken.

Oekraïne heeft EK-selectie vol relschoppers

Sterspeler Andriy Yarmolenko is een van de blikvangers van Oekraïne, maar de vedette van Dinamo Kiev had het onlangs nog flink aan de stok met Taras Stepanenko van Shakhtar Donetsk. Op 1 mei stond Kiev, dat kampioen werd in Oekraïne, tegenover Shakhtar. Die laatste ploeg won afgetekend met 3-0 en na het laatste doelpunt ontstond een enorme vechtpartij (zie filmpje). Tijdens het opstootje gaf Yarmolenko zijn landgenoot een ongenadig harde schop omdat Stepanenko hem geprovoceerd zou hebben door op het logo van zijn shirt te kussen.

Inmiddels is Fomenko opgetreden als vredestichter. 'Ik wil dat vriendschap hoogtij viert in onze selectie', zo luidde de uitleg van Yarmolenko tijdens een speciaal ingelaste persconferentie. Stepanenko vertelde na het duel van drie weken terug juist nog dat de vriendschap met Yarmolenko voorgoed over was. 'Maar hopelijk staan we nog jaren zij aan zij in de nationale ploeg. Ik wil het incident als afgedaan beschouwen', richtte ook hij nu zijn blik op het toernooi in Frankrijk.

Met Yarmolenko en Yevhen Konoplyanka (Sevilla) als sterspelers neemt Oekraïne het tijdens het EK op tegen achtereenvolgens Duitsland, Noord-Ierland en Polen. Voor 31 mei moet Fomenko nog vijf spelers af laten vallen. Behalve Yarmolenko en Stepanenko werden ook twee andere veelbesproken internationals op de lijst gezet.

De volledige voorselectie van Oekraine:

Doel: Andriy Pyatov (Shakhtar Donetsk), Denys Boyko (Besiktas), Mykyta Shevchenko (Zorya Luhansk)

Verdediging: Vyacheslav Shevchuk, Yaroslav Rakitskyi, Oleksandr Kucher (allen Shakhtar Donetsk), Yevgen Khacheridi (Dinamo Kiev), Artem Fedetskyi (Dnipro Dnipropetrovsk), Mykyta Kamenyuka (Zorya Luhansk), Bogdan Butko (Amkar Perm)

Middenveld: Anatoliy Tymoshchuk (Kairat), Taras Stepanenko, Viktor Kovalenko, Maksym Malyshev (allen Shakhtar Donetsk), Ruslan Rotan, Yevhen Shakhov (allebei Dnipro Dnipropetrovsk), Yevhen Konoplyanka (Sevilla), Oleg Gusev, Sergiy Rybalka, Denys Garmash, Sergiy Sydorchuk, Andriy Yarmolenko (allen Dinamo Kiev), Oleksandr Karavayev, Ivan Petryak (allebei Zorya Luhansk), Oleksandr Zinchenko (Ufa)

Aanval: Roman Zozulya (Dnipro Dnipropetrovsk), Artem Kravets (VfB Stuttgart), Pylyp Budkivskyi (Zorya Luhansk)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.