Noord-Ierland blijft ongeslagen, Oekraïne klopt Wales

Reacties

Noord-Ierland is voor de tiende interland op rij ongeslagen gebleven door een zege op Slovenië. Oekraïne was te sterk voor Wales.

Noord-Ierland blijft ongeslagen, Oekraïne klopt Wales

Noord-Ierland - Slovenië 1-0
Het gastland dankte de overwinning aan een vrij onorthodox doelpunt van Conor Washington (op de foto met Oliver Norwood) in de 42ste minuut. De aanvaller van Queens Park Rangers beukte met de bal aan de voet ongestraft twee tegenstanders tegen de zoden en schoot de bal vervolgens beheerst in de korte hoek. In de tweede helft stopte doelman Roy Carroll (38) een penalty van Milivoje Novakovic.

Tijdens de groepsfase van het EK wacht Noord-Ierland ontmoetingen met Polen, Oekraïne en Duitsland. Slovenië plaatste zich niet voor de eindronde.

Oekraïne - Wales 1-0
Het enige doelpunt kwam in de 27ste minuut op naam van Andriy Yarmolenko. De sterspeler van de Oekraïeners schoot uit de draai raak na een ingestudeerde vrije trap.

Bij Wales ontbrak smaakmaker Gareth Bale, vanwege de geboorte van een dochter. Op het EK speelt Oekraïne in de groepsfase tegen Duitsland, Noord-Ierland en Polen. Wales ontmoet Slowakije, Rusland en grote rivaal Engeland.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.