Oefenduel Maccabi Haifa in Oostenrijk afgelast

Reacties

Het duel tussen SC Paderborn en Maccabi Haifa is om politieke redenen afgelast. De vriendschappelijke wedstrijd zou in Oostenrijk worden afgewerkt, maar wegens bezorgdheid over de veiligheid van de spelers en alles daaromheen is de wedstrijd van de baan.

Oefenduel Maccabi Haifa in Oostenrijk afgelast

'Vanwege de gebeurtenissen van woensdag heerste er bij ons enorme bezorgdheid over de veiligheid', verklaarde vice-burgemeester van de gemeente Kirchbichl, Wilfried Ellinger, tegenover Bild.

Hij verwijst daarmee naar de ongeregeldheden rondom de oefenwedstrijd tussen Maccabi en OSC Lille (foto).

In het oefenduel tussen OSC Lille en Maccabi Haifa stormden demonstranten het veld op.
In het oefenduel tussen OSC Lille en Maccabi Haifa stormden demonstranten het veld op.

Bij dat duel stormden pro-Palestijnse demonstranten het veld op, waarna een massale vechtpartij losbarstte. De spelers van de Israëlische club moesten worden ontzet en de vechtersbazen werden in de boeien geslagen. Zij worden zeer waarschijnlijk berecht voor het aanzetten tot haat; op verdenking van ernstige, opzettelijke mishandeling en het verstoren van de openbare orde.

'Onze gemeente telt maar vijfduizend inwoners, we hebben niet eens een politiebureau', gaat Ellinger verder. 'Als er rellen uitbreken, dan kunnen wij daar niet mee omgaan.'

Een woordvoerder van Paderborn liet tegenover de Duitse krant weten dat de club de wedstrijd alsnog wil spelen. Er wordt gezocht naar een andere locatie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.