Nu ook code rood onder Nagelsmann: Duitsland verliest opnieuw

Duitsland heeft wéér een wedstrijd ter voorbereiding op het EK in eigen land verloren. Een halve week na de nederlaag tegen Turkije gingen de Duitsers ook onderuit tegen Oostenrijk.

Oostenrijk
Oostenrijk
2 - 0
Duitsland
Duitsland

Met het ontslag van Hansi Flick zijn nog zeker niet alle problemen bij de Duitse nationale ploeg opgelost, zo werd zaterdag al duidelijk in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Turkije. De Turken wonnen met 2-3 in een wedstrijd waarin Nagelsmann weinig wisselde. Hij wilde zijn A-keus aan het werk zien. Florian Wirtz, Joshua Kimmich en Benjamin Henrichs waren de spelers die waren geslachtofferd na die nederlaag. Met Serge Gnabry, Leon Goretzka en Mats Hummels die in de ploeg kwamen, ging het tegen Oostenrijk niet veel beter.

De Oostenrijkers creëerden in de eerste helft de meeste kansen en kwamen in de 29ste minuut op voorsprong. Twee Bundesliga-spelers waren daarbij bepalend. Christoph Baumgartner (RB Leipzig) gaf de bal bij een uitbraak mee aan Marcel Sabitzer en de middenvelder van Borussia Dortmund klopte Kevin Trapp met een schot in de korte hoek: 1-0. Nagelsmann probeerde voor meer dynamiek in het Duitse aanvalsspel te zorgen door Thomas Müller te laten invallen voor Niclas Füllkrug.

Duw in het gezicht
Tot zijn grote frustratie zag de jonge bondscoach van Duitsland het van kwaad tot erger gaan. Een speler die hij Bayern München al onder zijn hoede had, liet het team in de steek. Leroy Sané verloor zijn zelfbeheersing na een duel met voormalig PSV'er Phillipp Mwene. Sané kreeg direct rood voor het uitdelen van een harde duw in het gezicht van Mwene. De vleugelverdediger kreeg op zijn beurt geel voor zijn aandeel in het opstootje.

Met tien tegen elf kon Duitsland de thuisploeg niet meer aan het wankelen brengen. Oostenrijk liep in de 73ste minuut uit naar 2-0. Baumgartner klopte na een vlotte combinatie de uitgekomen Trapp met een elegant stiftje. Voor Duitsland is deze nederlaag al het zesde verlies in dit kalenderjaar. Eerder ging het gastland voor het komende EK onderuit tegen België, Polen, Colombia, Japan en dus Turkije. In de aanloop naar het eindtoernooi oefent Duitsland ook nog tegen Oranje, tenzij de landen aan elkaar worden gekoppeld bij de loting voor het EK.