Nu al een nederlaag voor Club Brugge met onzichtbare Lang

Club Brugge heeft in de tweede speelronde van het nieuwe Jupiler Pro League-seizoen al voor het eerst verloren. Zonder de vertrekkende sterspeler Charles De Ketelaere ging de kampioen onderuit in Eupen.

AS Eupen
AS Eupen
2 - 1
Club Brugge
Club Brugge

Noa Lang was de enige Nederlander in de basis bij Club Brugge. Carl Hoefkens liet Ruud Vormer en Bjorn Meijer op de bank beginnen en zag zijn team dramatisch starten. In de eerste minuut opende Gary Magnée al de score voor de thuisploeg. De voormalige jeugdspeler van Club Brugge klopte Simon Mignolet van dichtbij met een kopbal: 1-0.

Mignolet groeide in de eerste helft uit tot uitblinker bij de bezoekers. Via aanwinst Ferran Jutgla poetste Club Brugge de achterstand nog wel snel weg, maar na de 1-1 in de zevende minuut werd het spel niet beter. De titelkandidaat stond vaak onder druk en Smail Prevljak zette Eupen in de negentiende minuut verdiend opnieuw op voorsprong. De aanvaller verschalkte Mignolet met een schot in de verre hoek: 2-1.

In de hoop voor de ommekeer te zorgen, liet Hoefkens na een uur onder meer Meijer invallen. Lang beleefde een off-day. De Oranje-international was een van de spelers die naar de kant moest bij de driedubbele wissel, tot onvrede van de meegereisde supporters. Het slotoffensief van Club Brugge kreeg een impuls door een onhandige actie van Magnée. De doelpuntenmaker moest na zijn tweede gele kaart met rood vertrekken, maar de bezoekers konden het numerieke overwicht in ruim twintig minuten niet uitbuiten.

Zo is de eerste schade van Club Brugge in de titelstrijd al een feit geworden. Het Antwerp van Mark van Bommel kan zondagavond profiteren door in eigen huis te winnen van Zulte Waregem. De Ketelaere zal de titelstrijd waarschijnlijk op afstand gaan volgen. De 21-jarige Belg ontbrak bij de wedstrijdselectie. Volgens Belgische media gaat zijn transferwens bijna in vervulling. De aanvallende middenvelder wordt begeerd door AC Milan.