Nouri: 'Wij kunnen met dit Oranje écht goed voetballen'

Reacties

Hoewel de 5-1 vernedering door de Franse landgenoten keihard aankwam bij Abdelhak Nouri, gelooft de spelmaker van Oranje Onder -19 nog in zijn ploeg. Donderdag kan tegen Duitsland in een play-off een ticket voor het WK van 2017 in Zuid-Korea afgedwongen worden.

Nouri: 'Wij kunnen met dit Oranje écht goed voetballen'

In gesprek met VI blikt de middenvelder van Ajax nog even terug op de veegpartij tegen de Fransen. 'Volgens mij heb ik echt nog nooit in mijn leven met 1-5 verloren. Nee, ik weet het wel zeker. Dit is toch niet normaal. We waren gewoon echt te bang. Natuurlijk waren die Fransen allemaal een of twee koppen groter. Natuurlijk waren ze snel, maar uiteindelijk draait het om lef. Wie durft zijn eigen spel te spelen? Wij kwamen snel achter met 0-1. Dan volgt de 0-2 en dan zie je allemaal mensen rare dingen gaan doen. De lange bal geven, vergeten ons eigen positiespel te spelen. Toch komen we op 1-2 en heb je het gevoel de wedstrijd weer in handen te krijgen. Maar na rust was het meteen weer raak.'

Volgens Nouri is Oranje Onder -19 écht wel een goede ploeg, maar dan alleen als het eigen spel gespeeld wordt. 'Ik weet hoe vreemd het nu klinkt als ik zeg dat wij als Oranje echt goed kunnen voetballen. Fysiek doet er niet toe als je de bal snel rond laat gaan. Dat hebben we trouwens tegen Engeland laten zien. Dat waren ook bomen van gasten. In balbezit zijn wij echt goed', besluit de middenvelder, die zowel tegen Kroatië (3-1 zege), als tegen Engeland (1-2 verlies) ook de negentig minuten vol maakte.

Lees in de nieuwe VI en op VI Premium een uitgebreid verhaal over Oranje Onder -19 en de zorgen die door de nederlaag tegen de Fransen opnieuw aan de oppervlakte kwamen. Bestel hier het nieuwe nummer.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.