Nouri kan tegen Excelsior Eredivisie-debuut maken

Reacties

Ajax-trainer Peter Bosz heeft Abdelhak Nouri opgenomen in zijn selectie voor het competitieduel met Excelsior zaterdagavond (20.45 uur). De negentienjarige middenvelder kwam nog niet eerder in actie in de Eredivisie.

Nouri kan tegen Excelsior Eredivisie-debuut maken

Nouri maakte woensdag opnieuw indruk in de tweede ronde van het KNVB-bekertoernooi tegen Kozakken Boys (foto). De creatieveling was met drie assists, de meeste passes op de vijandelijke helft (78) en de meeste balcontacten (108) één van de belangrijkste schakels in de 1-6 overwinning van de Amsterdammers. In het duel met Willem II een ronde eerder was Nouri ook al belangrijk. Toen maakte hij bij zijn officiële debuut meteen zijn eerste treffer vanuit een vrije trap.

Tot speelminuten in de Eredivisie kwam het echter nog niet. Nouri speelt zijn competitiewedstrijden voor Jong Ajax. Bij het beloftenelftal stond hij tot nu toe alle elf wedstrijden in de basis en was hij goed voor vijf doelpunten en vier assists. Het leverde hem de uitverkiezing als beste speler van de eerste periode op.

Zijn uitstekende vorm heeft Nouri nu voor het eerst een plaatsje in de wedstrijdselectie van Ajax opgeleverd. Of hij ook daadwerkelijk speelminuten gaat maken is nog even afwachten, met Riechedly Bazoer, Donny van de Beek, Davy Klaassen, Nemanja Gudelj, Jairo Riedwald, Lasse Schöne en Hakim Ziyech zitten er een hoop middenvelders bij de selectie in De Arena zaterdagavond.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.