Nouri: 'Die vergelijking met Cruijff mag je nooit maken'

Reacties

Abdelhak Nouri heeft zich met Oranje Onder-19 geplaatst voor het EK komende zomer in Duitsland. Daar hoopt hij te schitteren voor zijn grote meester Johan Cruijff.

Nouri: 'Die vergelijking met Cruijff mag je nooit maken'

De achttienjarige Nouri speelt op dit moment in Jong Ajax en is tevens aanvoerder van zijn lichting bij Oranje. Hij wordt ook wel De Nieuwe Cruijff genoemd. 'Dat klopt, maar die vergelijking mag je nooit maken. Mijnheer Cruijff is misschien wel de beste ooit ter wereld', zegt hij tegen Voetbal International.

'Ik kende al zijn filmpjes, ik had een video van hem, die heb ik wel duizend keer afgedraaid', vervolgt Nouri over Cruijff. 'Heel Amsterdam ligt vol met zijn pleintjes en overal is iedereen aan het voetballen. Altijd. Veel jongens doen dat liever dan bij een club.'

Toch hoopt Nouri binnenkort wel zijn debuut te maken in Ajax 1, als jongen van de straat. 'Zo'n klein voetbalveldje kan voor een jongen uit Amsterdam-West de wereld veranderen. Daar moet ik aan denken deze week', refereert hij aan het overlijden van Cruijff, vorige week donderdag.

Hij hoorde het nieuws tijdens de voorbereiding met Onder-19 op de EK-kwalificatie. 'Ik kan vertellen dat ik er kapot van ben. We moesten rusten, maar ik heb alleen naar het plafond gekeken.'

In de Voetbal International van deze week staat een groot verhaal over de Oranje-talenten die zich met Abdelhak Nouri hebben geplaatst voor het EK Onder-19 komende zomer in Duitsland. Het blad is hier te bestellen en het artikel staat ook op VI Premium.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.