Nouri mikt op EK-titel: 'Zie niet in waarom niet'

Reacties

Oranje Onder-19 speelt deze interlandperiode EK-kwalificatiewedstrijden tegen Oekraïne, Noord-Ierland en Polen. Aanvoerder Abdelhak Nouri toont zich ambitieus en gaat voor succes op het eindtoernooi in Duitsland.

Nouri mikt op EK-titel: 'Zie niet in waarom niet'

'We hebben een geweldige ploeg, dat hebben we al eerder laten zien. Ik zie niet in waarom we in Duitsland niet mee zouden gaan doen om de titel. Het vorige toernooi ben ik nog niet vergeten. Toen was het Onder-17 en verloren we uiteindelijk de finale van Engeland na strafschoppen, terwijl we in de poulefase van ze gewonnen hadden', aldus de achttienjarige Ajax-middenvelder.

KNVB-coach Aron Winter kan zich vinden in de woorden van zijn captain, al plaatst hij wel een kanttekening. 'We moeten ons uiteraard eerst zien te plaatsen, maar als dat lukt zie ik grote mogelijkheden ver te komen. Voorwaarde is wel dat de clubs hun spelers afstaan. Het toernooi valt in de voorbereiding en dat bleek in het verleden nogal een probleem, waardoor we niet met de sterkste selectie af konden reizen. Dat is iets waar de KNVB snel beleid op moet maken.'

De kwalificatiewedstrijden, tijdens de zogenoemde eliteronde, vinden plaats van 24 maart tot en met 29 maart in Groesbeek en Uden. De groepswinnaar plaatst zich voor het Europees kampioenschap dat later dit jaar in Duitsland wordt gehouden, van 11 tot en met 24 juli.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.