NOS strikt Van Bommel als analyticus voor CL-uitzendingen

De NOS heeft Mark van Bommel voor komend seizoen gestrikt als analyticus tijdens de Champions League-uitzendingen. Dinsdag maakt de deze zomer als profvoetballer gestopte oud-international al meteen zijn opwachting tijdens PSV – AC Milan.

NOS strikt Van Bommel als analyticus voor CL-uitzendingen

De heenwedstrijd van de play-offs van het miljoenenbal is voor Van Bommel een ontmoeting tussen twee van zijn voormalige werkgevers. In de zomer van 2012 vertrok de nu 36-jarige Limburger na anderhalf jaar bij Milan om terug te keren bij PSV, de club waar hij tussen 1999 en 2005 ook al voetbalde en uiteindelijk een transfer naar Barcelona afdwong.

PSV – Milan is bovendien een herhaling van de halve finale die Van Bommel in 2005 speelde samen met de huidige PSV-trainer Phillip Cocu en de onlangs teruggehaalde Ji-Sung Park. Een late uitgoal van Massimo Ambrosini werd de Eindhovenaren fataal. Van Bommel kreeg nadien altijd het verwijt dat hij de middenvelder van de Rossoneri uit het oog was verloren.

Dinsdagavond heeft Van Bommel samen met zijn schoonvader en oud-bondscoach Bert van Marwijk de taak om te beoordelen hoe de nieuwe PSV-lichting het er vanaf brengt. Behalve het duo, dat in 2010 nog samen in de verloren WK-finale tegen Spanje stond, is ook Youri Mulder dit seizoen analist tijdens Champions League-wedstrijden.

Van Bommel en Van Marwijk analyseerden eerder al de Champions League-finale van vorig seizoen tussen Bayern München en Borussia Dortmund, die Arjen Robben in de slotfase besliste in Beiers voordeel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen