Nordfeldt blijft bankzitter ondanks oproep Larsson

Reacties

In Zweden gaan steeds nadrukkelijker stemmen op om SC Heerenveen-keeper Kristoffer Nordfeldt een kans te geven tussen de palen van de nationale ploeg. Bondscoach Erik Hamrén lijkt echter vast te houden aan ex-PSV'er Andreas Isaksson.

Nordfeldt blijft bankzitter ondanks oproep Larsson

Laatstgenoemde is al jaren de onbetwiste nummer één van Zweden, maar speelde sinds 8 februari geen minuut meer voor zijn club Kasimpasa, waar ook Ryan Babel en Ryan Donk spelen. De 33-jarige Isaksson was eerst geblesseerd, maar wordt de laatste weken gepasseerd bij de club waar Jan Wouters het seizoen afmaakt als interim-trainer.

De geluiden om Heerenveen-goalie Nordfeldt (foto) een kans te geven, zijn dan ook niet van de lucht. Een van Nordfeldts sympathisanten is bovendien de levende Zweedse legende Henrik Larsson. 'Hij acteert al een hele tijd op het hoogste podium en speelt bovendien veel en op een constant niveau', zo laat de huidige trainer van Helsingborgs IF in Zweedse media weten over de 25-jarige doelman.

Alles wijst er echter op dat Hamrén kiest voor Isaksson. 'Ideaal is dit niet, maar Andreas heeft ervaring. Ik weet dat hij kan omgaan met dit soort situaties. Ik heb het volste vertrouwen in hem', aldus Hamrén. Zweden speelt vrijdagavond de EK-kwalificatiewedstrijd op bezoek bij Moldavië, waarna dinsdag een oefenduel met Iran op de rol staat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.