Noord-Ierland jaagt op primeur tegen Oekraïne

Reacties

In Groep C staan Oekraïne en Noord-Ierland tegenover elkaar (aftrap 18.00 uur). Opta komt met opvallende feitjes over het duel in Lyon.

Noord-Ierland jaagt op primeur tegen Oekraïne

● Oekraïne is nog ongeslagen in vier interlands tegen Noord-Ierland (W2, G2).

● In die vier onderlinge duels slaagde Noord-Ierland er pas één keer in te scoren: in het WK-kwalificatieduel van april 1997 (2-1 nederlaag, doelpunt Iain Dowie).

● Andriy Shevchenko is nog altijd de enige Oekraïnse speler die erin slaagde te scoren op een EK (twee keer tijdens het vorige EK).

● Oekraïne is bezig aan een aardige reeks interlands: het land verloor maar drie van zijn laatste negentien wedstrijden (competitief én vriendschappelijk): tegen Spanje (twee keer) en Duitsland.

Andriy Shevchenko namens Oekraïne op het vorige EK.
Andriy Shevchenko namens Oekraïne op het vorige EK.

● Noord-Ierland bleef in negen van zijn laatste tien wedstrijden op een WK- of EK-eindronde zonder zege (G4, V5). De enige winstpartij kreeg gestalte tegen Spanje op het WK 1982.

● De Noord-Ieren konden geen gevaar stichten in hun openingsduel met Polen (1-0 nederlaag). Ze kwamen maar tot twee doelpogingen, maar die belandden niet eens tussen de palen.

● Andriy Yarmolenko is de meest trefzekere speler in de Oekraïnse EK-selectie. De middenvelder van Dinamo Kiev maakte 25 doelpunten in zestig interlands.

● Oekraïne verloor onder bondscoach Mykhailo Fomenko slechts vijf van zijn 35 interlands, tegen 24 zeges en zes gelijke spelen.

Bron: Opta

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.