Nog vijf trainers in de race voor Rinus Michels Award

Nog vijf hoofdtrainers maken kans op de Rinus Michels Award. De hoofdtrainers in het betaald voetbal kiezen de komende periode wie de beste trainer van het seizoen 2012/13 is. De vijf genomineerden zijn: Frank de Boer (Ajax), Ronald Koeman (Feyenoord), Art Langeler (PEC Zwolle), Fred Rutten (Vitesse) en Jan Wouters (FC Utrecht).

Nog vijf trainers in de race voor Rinus Michels Award

De uitslag van de eervolle prijs wordt vrijdag 10 mei bekendgemaakt tijdens het Nederlandse Trainerscongres in het IJsseldelta Stadion in Zwolle.

De Boer, die met Ajax op zijn derde opeenvolgende landstitel afstevent, lijkt favoriet. Langeler presteerde met het gepromoveerde PEC tot op heden prima door zo goed als zeker directe handhaving te bewerkstelligen. Wouters is met FC Utrecht vrijwel zeker van deelname aan de play-offs om een Europa League-ticket.

De dit jaar genomineerde Koeman en Rutten wonnen de prijs al eerder. De huidige oefenmeester van Vitesse ontving de persoonlijke titel in 2008 als trainer van FC Twente, terwijl Koeman vorig jaar door zijn collega's werd uitgeroepen tot beste trainer.

Overige prijzenNaast de uitverkiezing van beste trainer betaald voetbal zijn er nog drie prijzen te verdelen: beste Hoofd Opleiding betaald voetbal, beste jeugdopleiding amateurvoetbal en beste amateurtrainer.

Vorig jaar kroonde Eric Meijers zich tot beste amateurtrainer. Destijds won de huidige coach van Helmond Sport met Achilles '29 de algehele titel in de Topklasse. In zijn eerste seizoen als proftrainer is Meijers aan een sterk seizoen bezig. Met Helmond Sport bezet hij de derde plaats in de Jupiler League en behoort de titel nog altijd tot de mogelijkheden.

De Rinus Michels Awards, genoemd naar de in 2005 overleden oud-voetballer en -trainer Rinus Michels, zijn prijzen die jaarlijks op initiatief van het vakblad De Voetbaltrainer worden uitgereikt.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen