Verbeek (AZ) haalt neus op voor Rinus Michels Award

Gertjan Verbeek is niet geïnteresseerd in zijn mogelijke Rinus Michels Award voor beste trainer van het lopende seizoen. De coach van AZ is samen met Peter Bosz (Heracles Almelo), Frank de Boer (Ajax), Ronald Koeman (Feyenoord) en Art Langeler (FC Zwolle) in de race voor die verkiezing.

Verbeek (AZ) haalt neus op voor Rinus Michels Award

De nominaties kwamen tot stand op voordracht van de Coaches Betaald Voetbal (CBV), Vakbond Voetbal Oefenmeesters Nederland (VVON), de KNVB en het vakblad De Voetbaltrainer. De hoofdcoaches uit het betaald voetbal en het amateurvoetbal bepalen wie de Michels Award krijgt.

Verbeek is overigens zelf geen lid van de CBV. Op 18 mei wordt bekend wie de opvolger is van Michel Preud'homme, die vorig seizoen als trainer van FC Twente als beste werd verkozen.

De prijs voor de beste trainer van het seizoen wordt sinds 2004 uitgereikt. Na de primeur voor Co Adriaanse viel die eer te beurt aan Guus Hiddink (2x), Louis van Gaal (2x), Fred Rutten, Steve McClaren en Preud'homme.

Gerard Marsman, directeur van het CBV, baalt van de ophef. 'Gertjan heeft me gebeld en gezegd dat hij geen prijs stelt op welke onderscheiding dan ook, van wie dan ook. Hij hecht er totaal geen waarde aan. Een koninklijke onderscheiding zou hij ook meteen terugsturen, zei hij erbij. Zijn collega's zullen geen stem op hem kunnen uitbrengen, omdat hij niet gekozen wil worden. Dat zullen we moeten respecteren. Maar ja, als je respect wilt ontvangen, moet je het zelf ook tonen', aldus Marsman tegen het ANP. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's
  • Meer over

  • AZ