'Nog één punt en dan is Anderlecht kampioen'

Reacties

Anderlecht kan het kampioenschap, ondanks het eigen doelpunt van Bram Nuytinck, na de 2-1 zege op bezoek bij Zulte Waregem bijna niet meer ontgaan. Dat weet ook Massimo Bruno (foto). 'We hebben nog één punt nodig en we spelen in eigen huis', aldus de Belgische aanvaller.

'Nog één punt en dan is Anderlecht kampioen'

'We hebben alles dus in eigen handen, maar we zijn pas kampioen als de negentig minuten zondag voorbij zijn', aldus Bruno, die in Waregem de 0-2 op het scorebord zette nadat zijn ploeggenoot Cheikhou Kouyaté daarvoor de score had geopend. Het slotakkoord was voor Nuytinck. De Nederlandse verdediger bracht in de 72ste minuut de spanning terug met een eigen doelpunt: 1-2.

De talentvolle Bruno roemt vooral de sterke comeback van de paars-witten. Anderlecht eindigde het reguliere seizoen als nummer drie, terwijl het nu in de laatste speelronde van de play-offs koploper is met twee punten voorsprong op Standard Luik. 'Ongelooflijk hoe we in deze situatie zijn gekomen. Het is onze eigen verdienste, al maakten de anderen ook fouten', besluit de Belg.

Ook Besnik Hasi beseft dat de titel lonkt. 'Het kan nog altijd mislopen, maar deze overwinning is bijzonder belangrijk', stelt de coach van Anderlecht. 'Als je voor een gelijkspel speelt, kan het slecht uitpakken. We gaan dus voor de overwinning. Met ons fantastische publiek achter ons moet dat lukken.'

Wonder
Waar de titel lonkt voor Anderlecht moet Club Brugge volgens trainer Michel Preud'homme tegen beter weten in hopen op een mirakel. Zijn ploeg verloor op bezoek bij RC Genk (3-2) en staat nu drie punten achter op de koploper uit Brussel. 'Er bestaan geen wonderen. Ook niet in het voetbal', aldus de voormalige coach van FC Twente.

Overigens is het kampioenschap van Anderlecht allerminst zeker. Helemaal met het oog op de onderlinge resultaten van de Belgische topclub tegen SC Lokeren. In de competitie ging Anderlecht namelijk beide keren onderuit. En uitgerekend die ploeg is de tegenstander in de laatste speelronde van de play-offs. Directe concurrenten Standard Luik en Club Brugge nemen het op tegen respectievelijk RC Genk en Zulte Waregem.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.