Nijland gidst Willem II langs Sparta Rotterdam

Willem II heeft uitstekende zaken gedaan door met 3-1 van Sparta Rotterdam te winnen. In een matig duel waar overtredingen beduidend talrijker waren dan fatsoenlijk combinatiespel was Stef Nijland van grote waarde voor de Tilburgers.

Bij Willem II keerde de geschorste Frank Demouge terug en verdrong Gerson Sheotahul en Marciano Bruma kreeg de voorkeur boven Marlon Pareira. Bij Sparta Rotterdam mocht supersub Rydell Poepon het eens vanaf de aftrap proberen.

Het in acute degradatienood verkerende Willem II kende echter een droomstart. Frank Demouge kopte in de vierde minuut een hoekschop van Stef Nijland tegen de touwen. Na een half uur kwamen de Brabanders op 2-0. Een vrije trap van Nijland veranderde door Ayodele Adeleye dermate van richting dat keeper Aleksander Seliga kansloos was.

Binnen het uur gooide Willem II de wedstrijd definitief in het slot. Invaller Sander van Gessel hield onhandig Demouge vast en scheidsrechter Pieter Vink kon niet anders dan de bal op de stip leggen. Uitblinker Nijland kende weinig problemen vanaf elf meter en schoot de 3-0 op het scorebord.

Sparta kreeg vier minuten voor affluiten nog een strafschop nadat Erik Falkenburg was vastgehouden. Poepon zette deze keurig om in de 3-1, maar de tijd daarna was te kort en Sparta te matig om Willem II van de zege af te houden.