Nijhuis geeft fout toe: 'Het was rood voor Rekik'

Reacties

Scheidsrechter Bas Nijhuis heeft na afloop van de topper AZ-PSV (2-4) toegegeven een fout te hebben gemaakt. De arbiter erkende dat hij Karim Rekik van het veld had moeten sturen.

Nijhuis geeft fout toe: 'Het was rood voor Rekik'

Bij de stand 0-2 in de eerste helft brak AZ-spits Robert Mühren door en werd hij naar de grond gebracht door Rekik. Nijhuis gaf de PSV'er de gele kaart, maar noemde dat na afloop het verkeerde besluit. 'Na het zien van de beelden vind ik dit een rode kaart. Dat is frustrerend. Tijdens de wedstrijd dacht ik dat er nog een andere verdediger had kunnen ingrijpen. Dat was niet zo.'

'Mühren was erdoorheen en had een duidelijke scoringskans, dus voor mij is dit absoluut een rode kaart voor Rekik', ging Nijhuis bij FOX Sports door het stof. 'Ik heb een verkeerde beslissing genomen en ben dan ook zo groot om dat toe te geven.' De arbiter sprak al tijdens de wedstrijd met AZ-aanvoerder Nemanja Gudelj af dat hij er nog bij de Serviër op zou terugkomen indien mocht blijken dat de gele kaart te licht gestraft was. Zo geschiedde.

Bij een andere discutabele beslissing meende Nijhuis het wél bij het rechte eind te hebben gehad. Voorafgaand aan de 2-3 van Georginio Wijnaldum gleed Jetro Willems uit, waarna Markus Henriksen vervolgens ten val kwam. 'Ik vind dat geen overtreding. Bovendien had hij ook door kunnen gaan en meelopen met de verdediger', vervolgde Nijhuis over Henriksen, die toekeek hoe uitgerekend Willems de voorzet voor de derde PSV-treffer gaf. 'Gelukkig hoef ik dus niet twee keer toe te geven dat ik fout zat', besloot de arbiter.

Gudelj
'PSV had op de cruciale momenten de scheidsrechter mee', oordeelde Gudelj over de actie van Rekik en de 2-3. 'Ik heb inderdaad tijdens de wedstrijd al tegen hem gezegd dat hij de beelden maar moest terugkijken. Ik ben niet iemand die scheidsrechters aanvalt, maar heb hem wel verteld dat hij erop terug moest komen als zou blijken dat hij fout zat', aldus de middenvelder, die wel erkende dat het in Alkmaar een fantastische wedstrijd was geweest. 'Maar dat is écht het enige waar we een goed gevoel aan overhouden. Het klotegevoel van de nederlaag overheerst namelijk.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.