Nieuwe zeperd Chelsea, West Ham wint ook op Anfield

Chelsea is zaterdag in eigen huis tegen een smadelijke nederlaag aangelopen, Crystal Palace was te sterk. West Ham United won wederom bij een topploeg, Manchester City klopte Watford.

Chelsea – Crystal Palace 1-2
Zonder de geschorste John Terry liep regerend landskampioen Chelsea op het eigen Stamford Bridge tegen een nieuwe zeperd aan. Na een voor The Blues moeizame eerste helft zette Bakary Sako (foto onder) de bezoekers na ruim een uur spelen zelfs op voorsprong. Vlak nadat Yannick Bolasie op aangeven van diezelfde Sako de kans op 0-2 had gemist, viel de goal aan de andere kant.

Uitgerekend de vorig seizoen bij Manchester United geflopte Falcao leek Chelsea met een rake kopbal, na een voorzet van Pedro, een puntje te bezorgen. Het was echter wederom uitblinker Sako die zich liet gelden. Hij gaf de bal voor op verdediger Joel Ward, die eveneens met het hoofd fraai voor een stunt zorgde: 1-2.

Voor de mannen van José Mourinho is de start van het seizoen zodoende een dramatische. Thuis tegen Swansea City kwam Chelsea niet verder dan 2-2, bij Manchester City werd ruim verloren (3-0) en bij West Bromwich Albion slechts met 2-3 gewonnen. Chelsea staat daardoor nu dertiende: het heeft vier punten, nu al acht minder dan koploper City.

Manchester City – Watford 2-0
Tegen promovendus Watford - waar Steven Berghuis niet bij de selectie zat - duurde het voor die koploper tot vlak na de pauze voordat de score werd geopend. Uit een voorzet van Bacary Sagna tikte Raheem Sterling zijn eerste doelpunt in dienst van The Citizens achter voormalig PSV-keeper Heurelho Gomes.

Tien minuten later was de wedstrijd vervolgens beslist. David Silva gaf de bal fraai mee aan Fernandinho, die in de lange hoek raakschoot. City heeft door de overwinning de maximale score uit de eerste vier wedstrijden en staat zodoende alleen aan kop in de Premier League.

Liverpool – West Ham United 0-3
Na 1-0 zeges op Stoke City en Bournemouth en een 0-0 op bezoek bij Arsenal, incasseerde Liverpool zaterdag al na twee minuten de eerste tegengoal van het seizoen. Martin Skrtel ruimde met het hoofd niet overtuigend op, waarna Aaron Creswell de bal aan Manuel Lanzini gaf: 0-1. Na een half uur volgde direct de tweede tegengoal voor The Reds, Mark Noble profiteerde volop van gepruts van Dejan Lovren.

Een rode kaart voor Liverpool-middenvelder Philippe Coutinho gooide voor de thuisploeg definitief roet in het eten. Ook doelpuntenmaker Noble werd in de slotfase nog weggestuurd, maar voor Liverpool was er te weinig tijd om nog iets aan de achterstand te doen. Sterker nog: Diafra Sakho maakte er nog 0-3 van.

Voor West Ham betekende het een vervolg van de opmerkelijke seizoenstart. De ploeg van Slaven Bilic verloor thuis van Leicester City en Bournemouth, maar won uitgerekend op bezoek bij stadgenoot Arsenal. Met de overwinning op Anfield boekten de Londenaren wederom een zege bij een van de topploegen.