Nieuwe puntenstraf dreigt voor FC Twente

Reacties

FC Twente houdt opnieuw rekening met een eventuele puntenaftrek. De club uit Enschede acht zichzelf namelijk niet in staat om voor 1 maart deugdelijke halfjaarcijfers te overleggen en heeft uitstel gevraagd aan de licentiecommissie van de KNVB. Ook de gemeente Enschede is om coulance gevraagd.

Nieuwe puntenstraf dreigt voor FC Twente

FC Twente moest voor 15 februari een risico- en liquiditeitsprognose naar de gemeente sturen om de garantstelling van 32 miljoen euro door te laten gaan. De Tukkers menen de opgelegde deadlines niet te kunnen halen, omdat het onderwerp is van diverse onderzoeken. Zo heeft de club zelf aan forensisch experts de opdracht gegeven om alle tussen 2012 en 2015 verrichte transfers tegen het licht te houden.

Daarbij is de kwestie Doyen/Dusan Tadic en de daarmee gepaarde gaande geldstromen, het hoofddossier. De speler werd in de zomer van 2014 door FC Twente verkocht aan Southampton voor 13 miljoen euro. Toenmalig voorzitter Joop Munsterman meldde vrijwel direct daarna dat van dat bedrag bijna drie miljoen euro moest worden afgedragen aan Tadic en zijn agent en 2,7 miljoen euro aan investeringsmaatschappij Doyen.

Dinsdag meldde TC Tubantia dat FC Twente de KNVB bewust om de tuin had geleid bij de transfer van Tadic. Door twee contracten op te stellen, kon de club uit Enschede Hakim Ziyech overnemen van SC Heerenveen. Anders was de voetbalbond daar hoogstwaarschijnlijk niet mee akkoord gegaan.

Interim-directeur Onno Jacobs reageerde op de website van FC Twente op de onthullingen van het regionale dagblad. 'Door deze publicatie, op dit moment, kan het erop lijken dat het TC Tubantia is die deze zaken boven tafel brengt. Maar, zoals gezegd, alles wat wij weten is door ons al in een eerder stadium onder de aandacht van de KNVB, de gemeente Enschede en de onderzoekers gebracht. Laat een ding duidelijk zijn: FC Twente is er alles aan gelegen om een streep te kunnen zetten onder het verleden. Pas dan kunnen we weer vooruit.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.