Nieuwe nederlaag Wolfsburg, Schalke speelt gelijk

Klaas-Jan Huntelaar is er met Schalke 04 niet in geslaagd het uitduel met Frankfurt te winnen. Wolfsburg verloor op bezoek bij Nürnberg.

Eintracht Frankfurt-Schalke 04 0-0De wedstrijd tussen Eintracht Frankfurt en Schalke 04, met Klaas-Jan Huntelaar in de basis, beperkte zich in de eerste helft voornamelijk tot tegenhouden. De ploegen ontliepen elkaar weinig, legden de nadruk op de controle en waren niet in staat een opening te forceren. De angst om te verliezen leek groter dan de wil om te winnen, met als gevolg dat de eerste helft zonder treffers bereikt werd.

De rust was Schalke niet bij machte de wedstrijd naar zich toe te trekken. Sterker nog, Frankfurt was de bovenliggende partij en kreeg in de persoon van Halil Altintop twee levensgrote kansen op de openingstreffer, terwijl een treffer van Theofanis Gekas werd afgekeurd.

1. FC Nürnberg-VfL Wolfsburg 2-1De thuisploeg startte voortvarend tegen de angstig spelende ploeg van trainer Steve McCaren. Het vroege doelpunt van Ilkan Gündogan was een terechte afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Het doelpunt leek een wake-up call voor de bezoekers, aangezien Wolfsburg daarna pas begon te voetballen.

Nog voor rust was het gelijk toen Grafite na knap voorbereidend werk van Diego en Marcel Schäfer van dichtbij in de korte hoek binnenschoot: 1-1.

Nürnberg pakte een kwartier na rust opnieuw de leiding toen Mike Frantz slim profiteerde van een kapitaal misverstand tussen Simon Kjaer en Askhan Dejagah en de bal op aangeven van Gündogan binnentikte: 2-1. Borussia Mönchengladbach-Werder Bremen 1-4Bremen schoot uit de startblokken en kwam binnen een kwartier op 0-2 door doelpunten van Marko Marin en Wesley. Daarna geloofden de gasten het wel en gaven het initiatief uit handen. Mönchengladbach kwam meer en meer in de wedstrijd, maar kansen waren aan Mohamadou Idrissou niet besteed. De aansluitingstreffer bleef uit.

Kort na rust kreeg Idrissou dé kans op de gelijkmaker, maar doelman Sebastian Mielitz ranselde bal inzet met een katachtige reflex uit het doel. Niet veel later gaf Werder de genadeklap: Aaron Hunt rondde een voorzet van Marin bekwaam af: 0-3.

Mönchengladbach bracht de achterstand nog iets terug, maar had daar een eigen doelpunt van Per Mertesacker voor nodig. Het bracht Werder niet van zijn stuk, aangezien het door een doelpunt van Claudio Pizarro uitliep naar 1-4. Voor Pizarro was het zijn 134ste doelpunt in de Bundesliga. Dat maakte de Peruviaan de meest scorende buitenlander in de Bundesliga. Pizarro nam de leiding over van Giovane Elber. SC Freiburg-1. FC Kaiserslautern 2-1Kaiserslautern begon goed aan het duel met het hoger geklasseerde Freiburg en nam een vroege voorsprong. Ivo Ilicevic brak door op links en bezorgde de bal bij Jan Moravek. De middenvelder controleerde en schoot vanaf de rand van het strafschopgebied beheerst raak: 0-1.

De thuisploeg wist zich lange tijd geen raad met de situatie en het duurde tot tien minuten voor rust voordat daar verandering in kwam. Papiss Demba Cissé scoorde vanuit het niets zijn achtste seizoenstreffer, waardoor de rust met een gelijke stand gehaald werd.

Freiburg zette de opmars vanaf het begin van de tweede helft voort en zag het goede spel na een kwartier beloond worden met een voorsprong. Stefan Reisinger werkte een prima voorzet van Stefan Bastians van dichtbij binnen: 2-1.

Hannover 96-1. FC Köln 2-1Het verrassend goed presterende Hannover nam weliswaar binnen een kwartier de leiding door twee doelpunten van Ya Konan, maar het was Köln dat het spel maakte. De bezoekers hadden een overwicht, maar zagen dat niet beloond worden met een doelpunt.

In de tweede helft veranderde er weinig aan dat spelbeeld. Hannover liet Köln, gesteund door de riante voorsprong, komen. Köln kwam nog wel tot de dikverdiende aansluitingstreffer toen Martin Lanig doel trof nadat Milivoje Novakovic een verre inworp van Andrezinho met zijn hoofd had verlengd. Maar het doelpunt kwam te laat om nog een slotoffensief te ontketenen.