Nieuwe jaar reden tot feestvieren voor Arda en Vidal

Reacties

Barcelona is begonnen aan de eerste training van het nieuwe jaar. Vooral Arda Turan en Aleix Vidal zullen blij zijn dat het 2016 is, want dat betekent dat de twee zomeraanwinsten eindelijk speelgerechtigd zijn voor de kampioen en koploper van Spanje.

Nieuwe jaar reden tot feestvieren voor Arda en Vidal

Arda (foto) en Vidal kwamen begin dit seizoen over van respectievelijk Atlético Madrid en Sevilla, maar speelden sindsdien nog geen enkele officiële wedstrijd in het shirt van hun nieuwe werkgever. Door de straf van de FIFA, wegens het aantrekken van jeugdspelers op te jonge leeftijd, kon Barcelona het duo pas in de winterse transferperiode, deze vrijdag geopend, registreren.

Dat zal voor de competitiewedstrijd van zaterdag uit tegen Espanyol nog niet lukken, omdat het Spaanse bondskantoor op Nieuwjaarsdag gesloten is. Woensdag komt de stadgenoot echter ook op bezoek in Camp Nou voor het heenduel van de achtste finale in het Spaanse bekertoernooi. Het lijkt de uitgelezen mogelijkheid voor Arda en Vidal om te debuteren.

De Turkse technicus en de Spaanse snelheidsduivel moeten trainer Luis Enrique meer opties geven op het relatief dun bezette middenveld – door de blessure van Rafinha - en aanval. De 28-jarige Arda, die het rugnummer 7 overneemt van de aan Chelsea verkochte Pedro, kan op alle offensieve posities uit de voeten, terwijl de twee jaar jongere Vidal (nr. 22) behalve als vleugelspits ook als rechtsback kan worden ingezet.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.