Nieuwe dreun voor Stevens, Lens onderuit op Cyprus

In de Europa League kwamen donderdagavond her en der tal van Nederlandse spelers en trainers in actie. Een overzicht van hun verrichtingen.

PAOK Saloniki - Benfica 0-1
Trainer Huub Stevens van PAOK trad het duel met Benfica in een benarde situatie tegemoet, want door een reeks uitnederlagen van zijn team in de competitie nam de kritiek op hem de afgelopen dagen sterk toe. Stevens kreeg tegen Benfica kans op eerherstel en posteerde Hedwiges Maduro in de basis. Danny Hoesen en Maarten Martens waren niet speelgerechtigd.

Bij Benfica stonden Miralem Sulejmani en Filip Djuricic in de basis. De eerste helft had net zo goed schriftelijk afgedaan kunnen worden, want beide ploegen slaagden er niet één keer in om het doel van hun tegenstander onder vuur te nemen. Een kwartier na rust kwam Benfica via zijn eerste doelpoging van de wedstrijd (!) aan de leiding. Lima was de gevierde man en brengt Stevens met zijn doelpunt in grote problemen.

Dinamo Kiev - Valencia 0-2
Vanwege de rellen in Kiev werd het thuisduel van Dinamo Kiev woensdag halsoverkop naar het Cypriotische Strovolos verplaatst. Daardoor zagen ruim honderd fans van Valencia het duel aan hun neus voorbijgaan, want zij waren eerder deze week al naar Kiev afgereisd.

Jeremain Lens stond in de basis bij Dinamo, maar wist niet te voorkomen dat Valencia de dominante partij was. Vooral na rust kregen de Spanjaarden enkele uitstekende mogelijkheden. Eduardo Vargas zette een van die kansen tien minuten voor het einde om in een doelpunt. Met hulp van Domagoj Vida maakte Soufiane Feghouli er vlak voor tijd zelfs 0-2 van, waardoor Valencia de return van volgende week met een gerust hart tegemoet kan zien.

FC Anzhi – RC Genk 0-0
Mario Been (foto) moet vanwege de zeer zwakke prestaties van RC Genk in de Belgische competitie vrezen voor zijn baan, maar zal het gelijkspel uit tegen FC Anzhi als opsteker zien.

Anzhi kreeg via Alexander Bukharov en Oleksandr Aliyev de beste kansen, maar kwam niet tot scoren. De Russen beëindigden het duel met tien man, want Ilya Maksimov kreeg in de slotminuten de rode kaart na een aanslag op de enkel van Kalidou Koulibaly. Het terugduel met als inzet een plek in de achtste finale van de Europa League staat voor volgende week gepland.