Nieuwe aanvaller en verdediger voor Benfica

Benfica heeft zich versterkt met Gustavo Manduca en Jose Fonte. Zowel de Braziliaanse aanvaller als de Portugese jeugdinternational tekende voor 4,5 jaar bij de club uit Lissabon.

Nieuwe aanvaller en verdediger voor Benfica

Manduca komt voor circa een half miljoen euro over van Marítimo Funchal. Hij speelt al jaren in Portugal. De 25-jarige spits belandde na een heel kort avontuur bij HJK Helsinki in het seizoen 1998/99 bij Felguieras. Sinds de zomer van 2004 droeg hij het shirt van Marítimo, waarvoor hij in 46 duels elf keer scoorde. Deze competitie maakte hij vijf goals in vijftien wedstrijden.

Fonte zat zonder club sinds hij onlangs opstapte bij het tumultueuze Vitória Setúbal. De 22-jarige centrale verdediger maakte daar deel uit van een defensie die van alle grote competities in Europa momenteel de minst gepasseerde is met slechts vijf tegengoals in zestien wedstrijden. Fonte stond veertien keer in de basis en kwam een keer als invaller in actie.

Fonte was overigens pas bezig aan zijn eerste seizoen bij Setúbal, dat hem afgelopen zomer overnam van tweedeklasser Felgueiras. Hij is geen onbekende van Benfica, want in een ver verleden speelde zijn vader Artur Fonte al voor de Adelaars.

Coach Ronald Koeman mag Manduca inzetten tijdens de Champions League. In de achtste finales moet de Portugese kampioen het opnemen tegen titelverdediger Liverpool. Of Fonte dit seizoen in actie komt voor Benfica, is nog de vraag. De club overweegt hem tot de zomer uit te lenen.

Bekijk hier al onze video's