Nieuw onderonsje met Nederlanders voor Pavelka

Reacties

FC Groningen treft donderdagavond twee Tsjechische internationals die onlangs meededen tegen Oranje. Hoewel Slovan Liberec dus over de nodige internationale ervaring beschikt, wil trainer Jindrich Trpisovsky niet spreken van een favorietenrol.

Nieuw onderonsje met Nederlanders voor Pavelka

Aanvoerder David Pavelka (foto) speelde in De Arena negentig minuten mee tegen Oranje, dat met 2-3 verloor van de Tsjechen en de laatste hoop op een EK-ticket zag vervliegen. Slovan-aanvaller Josef Sural tekende voor de 0-2 in Amsterdam.

'We zijn er klaar voor en willen heel graag de thuiswedstrijd winnen', vertelt Trpisovsky op de Groningen-website over het Europa League-treffen van donderdag. 'Dat is tegen SC Braga de vorige keer niet gelukt en we gaan er morgen vol voor. Maar ik ga niet zeggen wie de favoriet is, we zullen het morgen wel zien. Natuurlijk hebben we extra informatie gekregen van onze verdediger Ondrej Svejdik. Hij gaf aan de ploeg al lang niet te hebben gezien, maar we hebben er zeker iets aan gehad', haalde hij de Tsjechische verdediger die van 2006 tot en met 2010 onder contract stond in het hoge noorden nog even aan.

Pavelka werd ook gevraagd naar zijn indruk van FC Groningen. 'We hebben beelden van de tegenstander gezien en weten dat Nederlanders graag offensief spelen. Ik ken de stijl en we weten dus wat we moeten verwachten. Uiteraard willen wij ook graag aanvallend spelen, maar ik denk dat het Nederlandse voetbal toch van een ander niveau is. Daarnaast weten we dat er veel supporters uit Groningen op de tribunes zullen zitten, wellicht zijn er zelfs meer Nederlandse supporters van Tsjechen.'

Waar de ploeg van trainer Erwin van de Looi de generale repetitie tegen Willem II winnend afsloot (2-1) verloor Slovan in het duel met Sigma Olomouc (1-1) dure punten in de titelrace. 'We speelden zeker niet de beste wedstrijd van het seizoen en dat resultaat is zeker een extra motivatie voor de wedstrijd tegen FC Groningen. We weten dat het tegen Braga en Marseille ook moeilijke wedstrijden worden, dus is een goed resultaat heel belangrijk.'

Een goed resultaat is donderdag zowel voor Slovan als Groningen inderdaad nodig. De Nederlandse club behaalde nog geen punt, terwijl Slovan derde is met drie punten. Ook Marseille heeft drie punten, terwijl Sporting Braga nog geen averij opliep.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.