Nieuw contract maakt einde aan speculaties over Neymar

Reacties

Neymar blijft Barcelona definitief trouw. De Braziliaan brak zijn contract met de Catalanen open en tekende een verbeterde overeenkomst tot medio 2021.

Nieuw contract maakt einde aan speculaties over Neymar

Neymar, die sinds 2013 voor Barcelona actief is, had nog een overeenkomst tot halverwege 2018. De laatste maanden werden er ook andere Europese grootmachten in verband gebracht met de 24-jarige aanvaller, maar met de nieuwe verbintenis wordt een vertrek met de jaren onwaarschijnlijker. Zijn afkoopsom bedraagt nu 200 miljoen euro en die loopt de komende jaren zelfs op tot 250 miljoen.

Dat Neymar zijn contract ging verlengen, hing al een tijdje in de lucht. Op Twitter nam hij al een voorschot op zijn contractverlenging. 'Erg blij om de droom langer te laten duren', liet hij donderdag al doorschemeren.

Neymar heeft de voorbije seizoenen niet onopgemerkt voorbij laten gaan. In 141 officiële duels kwam hij tot 85 goals en 38 assists. Afgelopen seizoen waren zijn cijfers ook indrukwekkend. In 49 optredens kwam hij tot 31 doelpunten en tekende hij voor twintig verzilverde voorzetten.

Neymar, die de start van het komende seizoen zal missen door zijn deelname aan de Olympische Spelen, won met Barcelona ook al de nodige prijzen. Zo werd hij twee keer kampioen, veroverde hij twee keer de beker en één keer de Champions League.

De cijfers van Neymar bij Barcelona sinds seizoen 2013/14.
De cijfers van Neymar bij Barcelona sinds seizoen 2013/14.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.