Braziliaanse voetbalbond bevestigt aanstelling Tite

Reacties

De Braziliaanse voetbalbond heeft de aanstelling van Tite als nieuwe bondscoach bevestigd. De 55-jarige Braziliaan komt over van Corinthians.

Braziliaanse voetbalbond bevestigt aanstelling Tite

Afgelopen week meldden verschillende Braziliaanse media al dat Tite zich zou mogen ontfermen over de erfenis van de afgelopen week ontslagen Dunga. De nieuwe bondscoach krijgt de opdracht Brazilië te loodsen richting het WK 2018. Na zes speelronden staat de Seleçao op de zesde plaats in de Zuid-Amerikaanse zone, terwijl alleen de eerste vier landen zich rechtstreeks kwalificeren voor de mondiale eindronde.

'We lopen het risico het WK te missen, we moeten onze ogen niet sluiten voor de realiteit. Ik heb een grote verantwoordelijkheid, maar ik ben er klaar voor', zegt Tite op de website van de Braziliaanse voetbalbond. 'Ik geloof in de spelersgroep. Wij hebben veel voetballers met gigantische individuele kwaliteiten. En dan doel ik niet alleen op Neymar.' Tite, die voluit Adenor Leonardo Bacchi heet en een bescheiden carrière als prof kende, begon zijn trainersloopbaan in 1990 bij Guarany de Garibaldi. Daarna werkte hij voor tal van clubs, waaronder Palmeiras, Internacional en Grêmio.

Voor Dunga viel het doek nadat Brazilië strandde in de eerste ronde in de strijd om de Copa América. De Braziliaanse voetbalbond stelde afgelopen week al Rogério Micale aan als coach voor tijdens het olympisch voetbaltoernooi van augustus.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.