'Nietige' Qatar dankt FIFA voor de geboden kans

Net als voor de Russische delegatie was het een mooie dag voor de afvaardiging uit Qatar. Het WK in 2022 wordt voor het eerst gehouden in het Midden-Oosten.

'Nietige' Qatar dankt FIFA voor de geboden kans

'Bedankt voor het geloof in verandering, voor het breder te trekken van de sport en het geven van een kans aan Qatar', zei sjeik Mohammed bin Hamad Al-Thani. 'Jullie zullen trots op ons zijn en trots op het Midden-Oosten. Dat kan ik jullie beloven.'

Australië, Japan, Zuid-Korea en de Verenigde Staten waren in de markt voor het eindtoernooi in 2022. Maar het was Qatar dat de FIFA-gedelegeerden voor zich wist te winnen en voor het eerst in de geschiedenis het WK organiseert.

Een keuze voor Qatar als WK-organisator geldt als een keuze voor het grote geld. Nog nooit is het WK in zo'n klein land gehouden, bovendien is een bezoek aan het Midden-Oosten ook een primeur.

In Qatar, dat minder dan een miljoen inwoners heeft, moeten alle stadions en accommodaties nog worden gebouwd. De futuristische plannen zijn er en de olie- en gaswinning maken het financieel allemaal mogelijk. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's