Niet Moniz maar Tayfun opvolger Slomka bij Hannover 96

Niet Ricardo Moniz maar Tayfun Korkut (foto) is bij Hannover 96 de opvolger van de onlangs ontslagen trainer Mirko Slomka. De oud-international van Turkije wordt daarmee de eerste Turkse hoofdcoach in de historie van de Duitse Bundesliga.

Niet Moniz maar Tayfun opvolger Slomka bij Hannover 96

Slomka moest vorige week na een dienstverband van bijna drie jaar vertrekken wegens teleurstellende resultaten. Hannover ging de Duitse winterstop in als nummer dertien, terwijl het zich in de seizoenen 2010/11 en 2011/12 nog plaatste voor de Europa League en ook deze jaargang Europese aspiraties heeft.

Met de 39-jarige Tayfun haalt Hannover een relatief onervaren hoofdtrainer binnen. De oud-speler van onder meer Fenerbahçe en Real Sociedad trainde tot dusverre alleen jeugdteams bij Real Sociedad, 1899 Hoffenheim en VfB Stuttgart, voordat hij in januari 2012 werd benoemd tot assistent-bondscoach van de Turkse nationale ploeg.

Hannover-directeur Dirk Dufner beseft dat hij een risico neemt door de in Stuttgart geboren Tayfun tot medio 2016 vast te leggen, maar heeft alle vertrouwen in diens kwaliteiten. 'We weten dat dit een moedig besluit is, maar het is een heel bewuste keuze, genomen met het oog op de toekomst', zegt Dufner op de clubwebsite. 'Tayfun is een jonge, goed opgeleide en enorm gemotiveerde trainer, die ons heeft overtuigd op basis van zijn persoonlijkheid en vitaliteit.'

Tayfun kijkt uit naar zijn eerste klus als hoofdtrainer. 'Ik wil Hannover nadrukkelijk bedanken voor het vertrouwen', zegt hij. 'Ik verheug me op deze aansprekende en fascinerende opgave en kijk ernaar uit te beginnen.' Dat doet Tayfun aanstaande zondag, als Hannover 96 zijn eerste training na de winterstop afwerkt. De ploeg hervat de Bundesliga op 25 januari met de uitwedstrijd tegen VfL Wolfsburg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen