'Niet de schuld van Tomasson dat we laatste staan'

Reacties

De trainerswissel bij Roda JC Kerkrade heeft er voorlopig alleen maar toe geleid dat de Limburgse ploeg in de Eredivisie onderaan is komen te staan. Toch moet dat volgens technisch manager Leon Vlemmings niet op het conto worden geschreven van coach Jon Dahl Tomasson die de ontslagen Ruud Brood verving.

'Niet de schuld van Tomasson dat we laatste staan'

Feit is dat Roda JC onder Tomasson (foto) niet beter is gaan presteren. Integendeel. De balans onder de Deen, in de winterstop gekomen voor Brood, oogt weinig opbeurend: vier punten uit zeven duels.

Volgens Vlemmings  is het niet terecht de trainer al daarop af te rekenen.  'Wij stonden er slecht voor  eind december en hebben  toen de beslissing genomen  in te grijpen. Maar we  wisten ook dat het vanaf dat moment leven van-wedstrijd-tot-wedstrijd zou worden. Als je in de winter  zo laag staat, gaan andere aspecten meespelen.  Op mentaal vlak, bijvoorbeeld.'

'Jon stapte  in een heel moeilijke situatie in', vervolgt Vlemmings die de oud-spits heeft aangesteld. 'Eentje  waarvoor hij niet verantwoordelijk  was. Onder hem speelden we gelijk  tegen SC Heerenveen en wonnen we  van FC Utrecht. Daarna liep Németh  tegen een schorsing voor vijf weken  op. Het is niet de schuld van Jon  dat we laatste staan.'

Deze week in Voetbal International naast het interview met Leon Vlemmings van Roda JC een reportage over de acht degradatiekandidaten in de Eredivisie waartoe hekkensluiter Roda behoort.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.