Van den Bunder overleeft personeelsopstand bij Roda JC

Reacties

Roda JC Kerkrade houdt vertrouwen in Marcel van den Bunder (50). Dat heeft de clubleiding dinsdagmiddag laten weten aan het kantoorpersoneel, onder wie veel onvrede bestond over het functioneren van de algemeen directeur.

Van den Bunder overleeft personeelsopstand bij Roda JC

De raad van commissarissen liet onderzoek doen naar de klachten en heeft nu geconcludeerd dat er geen reden is de samenwerking op te zeggen.

Van den Bunder ging begin 2010 aan de slag bij Roda JC, eerst als commercieel directeur. Na het vertrek van Martin van Geel, naar Feyenoord, promoveerde hij tot algemeen directeur. In de nieuwe organisatie kreeg Gerard Wielaert de post technisch directeur. Binnen de kortste keren botsten beiden directieleden.

Na een slepend conflict, een vergeefse bemiddeling door een mediator en een rechtszaak kreeg Van den Bunder vorig jaar zijn zin: Wielaert werd ontslagen. In de periode die volgde kwam de algemeen directeur zelf steeds meer onder vuur te liggen.

Personeelsleden verweten hem hautain, arrogant gedrag, sommigen meldden zich ziek. Uit onderzoek dat boze medewerkers eerder zelf uitvoerden bleek dat een groot aantal van hen niet langer wilden samenwerken met Van den Bunder.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.