Nice zet PSG verder op afstand in aanloop naar kraker

Reacties

Olympique Nice mag zich dankzij een eenvoudige zege op Toulouse weer koploper van de Ligue 1 noemen: 3-0. De succesformatie van trainer Lucien Favre ging doelpuntenmachine AS Monaco weer voorbij.

Nice zet PSG verder op afstand in aanloop naar kraker

Nice is bezig aan een bijzonder goed seizoen en won liefst elf van zijn vijftien wedstrijden in de Franse competitie. Samen met Monaco en Paris Saint-Germain is de club verwikkeld in een driestrijd voor het landskampioenschap. Die spanning bovenin de Ligue 1 is naast de indrukwekkende prestaties van Nice ook te danken aan het zoekende PSG. De Parijzenaren gingen zaterdag bij Montpellier zeldzaam hard onderuit en leden daarmee alweer hun derde competitienederlaag.

Het bood Nice zondagavond een uitgelezen mogelijkheid om de ploeg, die zich de afgelopen vier seizoenen tot Franse kampioen kroonde, verder op afstand te zetten. De ploeg van Favre liet er dan ook geen gras over groeien in het duel met nummer acht Toulouse. Binnen een half uur stond er door treffers van Alassane Pléa en Younès Belhanda al een 2-0 stand op het scorebord.

Pléa, die de rol als uitblinker uitstekend heeft overgenomen van de geblesseerde Mario Balotelli, fungeerde halverwege de tweede helft ook als aangever bij de derde treffer van de thuisploeg. Jean Michael Serri maakte aan alle illusies van de bezoekers een einde: 3-0.

Door de overtuigende overwinning staat Nice weer fier bovenaan in de Ligue 1. Monaco volgt op drie punten, Paris Saint-Germain op vier. Volgende week krijgen de Parijzenaren echter dé kans om zich weer terug te vechten. Zondagavond komt Nice op bezoek in het Parc des Princes.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.