Nice wint met Bruins op de bank, Sneijder speelt gelijk

In de rubriek Elders over de grens belichten we het belangrijkste nieuws van de speelronden in de kleinere (Europese) competities. Berichten uit de vier Europese toplanden vind je uitgebreider elders op onze site.

• FC Porto heeft zaterdagavond zeer overtuigend met 4-0 gewonnen van Vitória Guimarães • De huidige koploper van Portugal won het duel mede dankzij de 'valse' hattrick van de Colombiaan Jackson Martinez • Door zijn drie doelpunten heeft de aanvaller zijn seizoentotaal opgekrikt naar achttien treffers • Eliaqui Mangala was in Guimarães verantwoordelijk voor de eerste treffer • Porto staat mede door deze winstpartij op de eerste plaats met drie punten voorsprong op achtervolger Benfica, dat morgen aantreedt tegen Vitória Setúbal • Vitória Guimarães bezet de zesde plaats in de Portugese Liga Sagres •

• Het seizoen voor Sporting Lissabon wordt met de speeldag desastreuzer • Het hoofdstedelijke team verloor zaterdag ook van Rio Ave (2-1) • Met Ricky van Wolfswinkel in de basis begon de ploeg van Jesualdo Ferreira nog uitstekend toen Jeffrén na zes minuten de openingstreffer maakte • Toch ging Rio Ave er overheen, al kon geen enkele speler van de club doelpunten bijschrijven • Door eigen doelpunten van nieuwelingen Joãozinho en Pedro Mendes ging het helemaal mis voor Sporting • • Luigi Bruins heeft voor het eerst op de bank plaatsgenomen bij Olympique Nice • De Nederlander kwam uiteindelijk niet in actie tijdens de met 0-2 gewonnen wedstrijd tegen Stade Brest, waar landgenoot Charlison Benschop de gehele wedstrijd speelde • Een domper voor Nice was het snelle uitvallen van Darío Cvitanich, die na twaalf minuten eraf moest met een dijbeenblessure • Ook zonder de ex-Ajacied wist Nice het net te vinden • Verdediger Nemanja Pejcinovic en een eigen doelpunt zorgden voor de simpele overwinning • • Joey Godee heeft zijn eerste wedstrijd in dienst van Cercle Brugge verloren • De aanvaller, eerder dit seizoen spelend voor het failliet verklaarde AGOVV Apeldoorn, zag nummer twee Zulte Waregem diep gaan om de overwinning te pakken (1-2) • Michael Uchebo (ex-VVV'er) zorgde na een half uur voor de verrassende 1-0 voor het Cercle van trainer Foeke Booy • Zulte trok voor rust de stand gelijk • Vervolgens kreeg Cercle via een strafschop de mogelijkheid om het heft weer in handen te nemen, maar Gregory Mertens miste • Het bleek een funeste misser; Jonathan Delaplace scoorde namens Zulte Waregem in de blessuretijd de winnende treffer • • Rangers FC kan een streep door de bekerambities zetten • De club, voortgekomen uit het failliete Glasgow Rangers, was in de vijfde ronde van de Schotse FA Cup niet opgewassen tegen Dundee United (3-0) • Dundee-speler Johnny Russell had slechts dertien seconden nodig om de ban te breken • Vlak voor rust verdubbelde Jon Daly de voorsprong, terwijl Russell een kwartier voor tijd de wedstrijd op slot gooide • • Wesley Sneijder heeft zijn tweede wedstrijd in dienst van Galatasaray niet weten om te zetten in een winstpartij • Tegen Bursaspor werd met 1-1 gelijk gespeeld • Beide doelpunten kwamen in de eerste helft tot stand • Na achttien minuten was Sebastián Pinto trefzeker namens Bursaspor, terwijl Umut Bulut na een half uur gelijk maakte • Nordin Amrabat viel in de 58ste minuut in, terwijl Sneijder twintig minuten voor tijd op mocht komen draven • Galatasaray staat ondanks het puntenverlies nog altijd eerste met 37 punten • Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht op het VI-Scorebord.