Neymar strijdt met Messi en Ronaldo om Gouden Bal

Reacties

Arjen Robben is niet meer in de race om op 11 januari de Gouden Bal in ontvangst te nemen. De Oranje-international heeft het moeten afleggen tegen Lionel Messi, Cristiano Ronaldo en Neymar.

Neymar strijdt met Messi en Ronaldo om Gouden Bal

Robben vond op 20 oktober zijn naam nog terug op de groslijst van 23 spelers die in aanmerking kwamen voor de FIFA Speler van het Jaar. Met de laatste schifting is het aantal kandidaten teruggebracht tot drie.

Op 11 januari wordt in Zürich bekend of Barcelona-aanvallers Lionel Messi en Neymar kunnen voorkomen dat Cristiano Ronaldo de prijs voor de derde keer op rij in ontvangst mag nemen. In de drie edities daarvoor was Messi de beste volgens de bondscoaches en aanvoerders van de nationale teams en een selecte groep journalisten.

Op die dag zal ook bekend worden wie de Trainer van het Jaar wordt en de Puskás Award voor het mooiste doelpunt worden uitgereikt. De treffers van Alessandro Florenzi (AS Roma), Wendell Lira (Goianesia) en Lionel Messi zijn genomineerd. Voor de titel Trainer van het Jaar zijn Josep Guardiola (Bayerrn), Luis Enrique (Barcelona) en Jorge Sampaoli (Chili) kanshebber. Bovendien krijgen de beste speelster (Carli Lloyd, Aya Miyama of Celia Sasic) en de beste vrouwentrainer van 2015 hun FIFA-prijs.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.