Neymar kan productie Zico evenaren in Seleção

Reacties

Neymar heeft in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Colombia nog één doelpunt nodig om de productie van zijn legendarische landgenoot Zico te evenaren. De 24-jarige sterspeler scoorde tot nu toe al 47 keer voor de Seleção.

Neymar kan productie Zico evenaren in Seleção

Brazilië en Colombia werken hun onderlinge duel in de nacht van dinsdag en woensdag af in de Braziliaanse stad Manaus (aftrap 02.45 uur). Neymar gaat in de Arena da Amazônia op jacht naar zijn 48ste doelpunt in de Seleção. Met dat aantal zou hij Zico, een van Brazilië's beste voetballers aller tijden, evenaren.

Zico was tussen 1976 en 1986 in 71 interlands goed voor 48 doelpunten en bezet daarmee de vierde plaats op de topscorerslijst aller tijden van de vijfvoudig wereldkampioen. Alleen Pelé (77 goals), Ronaldo (62) en Romario (55) maakten er meer.

Neymar, vijfde op de eeuwige topscorerslijst, werkte op 1 september tegen Ecuador (3-0 uitzege) zijn 71ste interland af en maakte daarin zijn 47ste treffer. Daarnaast bereidde de 24-jarige aanvaller in dat duel één van de twee doelpunten van Gabriel Jesus voor, waarmee zijn aantal assists in de nationale ploeg naar 26 steeg.

Net als Zico maakte Neymar de meeste van zijn doelpunten voor Brazilië in vriendschappelijke interlands. In 51 oefenduels was hij 35 keer trefzeker, tegen twaalf treffers in twintig competitieve duels. De sterspeler van Barcelona liet tegen Ecuador pas zijn eerste treffer in een WK-kwalificatieduel aantekenen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.