Neymar: 'Ik ben ontzettend zenuwachtig'

Reacties

Neymar is gespannen, maar kijkt niettemin reikhalzend uit naar het belangrijkste duel in zijn loopbaan tot dusver. De Braziliaan wil zich meten met de Groten der aarde en krijgt daar zaterdag de kans voor in Berlijn. De wereld kijkt dan mee naar de Champions League-finale.

Neymar: 'Ik ben ontzettend zenuwachtig'

'Mijn landgenoot Ronaldo won nooit in zijn carrière de Champions League, dat geeft wel aan hoe moeilijk het is om deze prijs te winnen. Ik ben ontzettend zenuwachtig, maar voor deze titel zal ik hemel en aarde bewegen. Dit is zonder twijfel dé mooiste wedstrijd in mijn leven', laat Neymar weten tegenover diverse Spaanse media.

'Dit zijn finales waar iedere voetballer van droomt. En dat ook nog eens in het shirt van Barcelona. Hier droomde ik als jonge jongen van. Dit is vergelijkbaar met een WK, maar dan voor clubteams. De spelers die al eens een Champions League-finale hebben gespeeld, zeggen ook dat dit met niets te vergelijken is. Ik wil deze prijs hoe dan ook in de wacht slepen', aldus de Braziliaanse flankspeler.

Zaterdagavond kunnen Neymar en consorten alweer de derde prijs van dit seizoen binnenhalen. Eerder werd er al beslag gelegd op het kampioenschap en de vaderlandse beker. Overigens geldt dat ook voor kampioen en bekerwinnaar Juventus. Voor beide ploegen staat de treble op het spel, al zal De Oude Dame het in Berlijn moeten stellen zonder verdediger Giorgio Chiellini. Een fikse tegenvaller voor Juve.

Magisch
Zonder Chiellini moet de Italiaanse grootmacht de aanvalsmachine van de Catalanen in toom zien te houden. Doorgaans een bijna onmogelijk opgave. 'Het is mooi om te zien dat drie aanvallers afkomstig van rivaliserende Zuid-Amerikaanse landen zo'n goede klik hebben. Als we samenspelen, voelt het als iets magisch', zegt de Braziliaan over de samenwerking met de Argentijn Lionel Messi en de Uruguyaan Luis Suarez.

Het gouden trio van Barcelona was dit seizoen al goed voor 25 treffers in de Champions League. Lionel Messi was tien keer trefzeker, terwijl Neymar en Suarez respectievelijk negen keer en zes keer het net wisten te vinden.
Het gouden trio van Barcelona was dit seizoen al goed voor 25 treffers in de Champions League. Lionel Messi was tien keer trefzeker, terwijl Neymar en Suarez respectievelijk negen keer en zes keer het net wisten te vinden.

Ook de ster van het drietal deelt die mening. 'Ik heb gespeeld met fantastische aanvallers zoals Ronaldinho, Samuel Eto'o, Thierry Henry, Pedro, David Villa én Alexis Sánchez, maar ik moet zeggen dat onze huidige aanval met Suarez en Neymar zó goed is, dat het eigenlijk niet beter kan. Een speler als Neymar, met zijn kwaliteiten en fitheid, kan de allerbeste speler in de wereld worden. En hetzelfde geldt voor Luis', aldus Messi.

Contract
Overigens zette Neymar in aanloop naar de finale van zaterdag in Berlijn nog even de boel op scherp vanwege zijn landgenoot Dani Alves, die in het bezit is van een aflopend contract. 'Ik hoop dat hij blijft. Als ik de president van de club was, had ik zijn contract allang verlengd', aldus Neymar over de verdediger die volgens The Guardian op de voet wordt gevolgd door onder meer Paris Saint-Germain en Manchester United.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.