Barcelona met volledig fitte groep naar Berlijn

Reacties

Barcelona-trainer Luis Enrique kan zaterdag tegen Juventus putten uit een volledige selectie. Ook Andrés Iniesta is topfit. De 31-jarige spelmaker gaat daardoor op voor zijn vierde Champions League-finale, een evenaring van het record van Clarence Seedorf.

Barcelona met volledig fitte groep naar Berlijn

Iniesta liep afgelopen zaterdag een lichte kuitblessure op in de gewonnen eindstrijd om de Copa del Rey tegen Athletic de Bilbao (3-1, op de foto showt hij de beker met aanvoerder Xavi). Hij moest zich na 55 minuten laten vervangen. Barcelona was in een eerder stadium al hoopvol over zijn speelkansen tijdens de CL-finale in Berlijn. De Spaanse international was ook al van de partij toen Barça het toernooi won in 2006, 2009 en 2011.

De Catalanen nemen 26 spelers mee naar de Duitse hoofdstad. Behalve de 23 man uit de A-selectie mogen ook de jeugdspelers Sandro Ramírez, Munir El Haddadi en Sergi Samper aan het grote werk ruiken. Munir en Sandro kwamen dit seizoen al driemaal in actie in het miljoenenbal, Samper één keer.

Eerder vandaag werd bekend dat Juventus in de eindstrijd niet kan beschikken over Giorgio Chiellini. De dertigjarige verdediger liep tijdens de training van woensdag een kuitblessure op. Ook middenvelder Romûlo ontbreekt. Andrea Barzagli is naar alle waarschijnlijkheid wél op tijd hersteld om Chiellini te vervangen.

De volledige groep van Barcelona: Marc-André Ter Stegen, Claudio Bravo, Jordi Masip, Dani Alves, Douglas, Martín Montoya, Gerard Piqué, Javier Mascherano, Jérémy Mathieu, Marc Bartra, Thomas Vermaelen, Adriano Correia, Jordi Alba, Sergio Busquets, Sergi Samper, Ivan Rakitic, Xavi, Andrés Iniesta, Sergi Roberto, Rafinha, Pedro, Lionel Messi, Munir El Haddadi, Luis Suarez, Sandro Ramírez, Neymar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.