Neymar aast met Pepe-video op Clásico-debuut als Romario

Een video van beoogde directe tegenstander Pepe kan Barcelona-aanvaller Neymar helpen aan een El Clásico-debuut in de lijn van zijn illustere voorganger Romario.

Neymar aast met Pepe-video op Clásico-debuut als Romario

Neymar komt zaterdag tegen Real Madrid beslagen ten ijs, want in de aanloop naar de interland tegen Portugal in september heeft hij zich al gebogen over het gedrag van Pepe. De verdediger van Real Madrid haalt nagenoeg alles uit de kast om zijn tegenstander uit het spel te halen, zo is ook hem inmiddels bekend. 

'De Braziliaanse bond heeft mij en Thiago Silva toen een video gestuurd. Dit om te zorgen dat we ons niet laten provoceren', vertelde Neymar aan O Globo. 'Het was niet alleen voor mijn eigen bestwil, maar ook voor mijn ploeggenoten.'

Die kennis moet Neymar helpen zijn beste spel te laten zien als zaterdag om 18.00 uur in Camp Nou het eerste fluitsignaal klinkt van de 226ste Clásico. De international wordt de vijfde Braziliaanse aanvaller die de intense Spaanse strijd namens Barcelona gaat ervaren. 

Romario (foto) liet bij zijn eerste El Clásico een grote indruk achter. De voormalig spits van PSV, die voor ruim twaalf miljoen euro naar Camp Nou verhuisde, leverde in 1994 met een hattrick een aanzienlijke bijdrage aan de 5-0 zege op Real Madrid. Bovendien staat de fraaie sleepbeweging waarmee hij Rafael Alkorta het nakijken gaf nog in het Catalaanse geheugen gegrift.

Na Romario gingen nog drie Braziliaanse aanvallers Neymar voor. Ronaldo, die onder trainer Bobby Robson in februari 1997 zijn eerste Clásico beleefde, had na afloop minder reden tot lachen. In Santiago Bernabéu werd met 2-0 verloren van de aartsrivaal.

Daarmee was hij de enige Braziliaanse aanvaller die bij zijn eerste confrontatie voor Blaugrana met Real Madrid het onderspit moest delven. Want Rivaldo (in november 1997) en Ronaldinho (in april 2004) stapten wél als winnaar van het veld.

Rivaldo blonk uit in zijn eerste Clásico, hetgeen werd onderstreept door een treffer. Daarmee droeg hij een steentje bij aan de 2-3 van het Barcelona van Louis van Gaal in Santiago Bernabéu. Ook Ronaldinho won in 2004 bij Real Madrid (1-2), al was hij niet productief in zijn eerste Clásico.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen