Newcastle vreest voor degradatie: 'We moeten vechten'

Newcastle United moet alle zeilen bijzetten om ook aankomend seizoen weer actief te zijn in de Premier League. Na de 6-0 afstraffing tegen Liverpool van zaterdag is het gat met de degradatieplekken klein geworden.

Newcastle vreest voor degradatie: 'We moeten vechten'

De manschappen van Alan Pardew hebben nu nog vijf punten voorsprong op nummer achttien Wigan Athletic en staan zestiende. Alle ploegen onder Newcastle hebben echter nog een wedstrijd tegoed, waardoor het gat kan worden verkleind naar twee punten.

'We moeten minstens vier of vijf punten pakken in de laatste wedstrijden', gaf Pardew toe na afloop van de oorwassing tegen Liverpool. Erg gemakkelijk zal dat klusje niet te klaren zijn. Newcastle United gaat met West Ham United en het tegen degradatie strijdend Queens Park Rangers nog twee lastige uitwedstrijden tegemoet, om vervolgens het seizoen te beëindigen in eigen huis tegen Arsenal.

'We zullen moeten vechten, meer dan we dit seizoen al hebben gedaan. Dat deden we tegen Liverpool niet. De spelers moeten opstaan en laten zien dat ze een hart voor de club hebben. Hopelijk is dat genoeg; ik denk zelf van wel.' Newcastle United kan dit seizoen geen beroep meer doen op doelman Tim Krul, Vurnon Anita viel na ruim een uur in tegen Liverpool.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen