Newcastle United buigt pas in slotseconden voor Everton

Reacties

Newcastle United leek een punt over te houden aan het thuisduel met Everton, maar diep in de extra speeltijd zorgde Tom Cleverley voor de overwinning van de bezoekers (0-1).

Newcastle United buigt pas in slotseconden voor Everton

Rob Elliot leek lange tijd uit te groeien tot Man of the Match. De doelman van de thuisclub, die de geblesseerde Tim Krul verving, keepte namelijk een geweldige wedstrijd. De bezoekers kregen over de hele wedstrijd twintig doelpogingen, maar pas bij de laatste was het raak voor Everton.

Romelu Lukaku had de afgelopen zeven wedstrijden gescoord in competitieverband en kon na Ruud van Nistelrooy en Jamie Vardy de derde speler worden met acht duels op rij in de Premier League met minimaal één doelpunt, maar Elliot voorkwam dat de Belg zich in dit rijtje schaarde.

Everton had vrijwel de gehele wedstrijd het beste van het spel op St James' Park, maar in de tweede helft liet Newcastle United zich af en toe ook zien. Zo kopte Aleksandar Mitrovic op aangeven van Moussa Sissoko net naast, terwijl ook Georginio Wijnaldum gevaar stichtte namens de thuisclub.

De wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel, maar in de slotseconden kopte Cleverley van zo'n vijftien meter binnen. Vurnon Anita, die net als Daryl Janmaat en Wijnaldum de hele wedstrijd speelde, kon op de doellijn de treffer niet meer voorkomen. Door de zege is Everton nu de nummer negen in Engeland, terwijl Newcastle United achttiende blijft.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.