Newcastle speelt met komst Sels in op vertrek Krul

Reacties

Matz Sels verlaat AA Gent per direct voor Newcastle United. De doelman heeft een contract tot de zomer van 2021 getekend bij de Engelse club, die het afgelopen seizoen degradeerde naar het Championship.

Newcastle speelt met komst Sels in op vertrek Krul

De 24-jarige Sels levert Gent ongeveer 6,5 miljoen euro op, een clubrecord. Bij Newcastle United wordt hij in eerste instantie een concurrent van Oranje-international Tim Krul. De kans is echter groot dat Krul deze zomer vertrekt bij The Magpies, omdat hij het liefst op het hoogste niveau wil blijven voetballen. Het Everton van manager Ronald Koeman en promovendus Middlesbrough zouden belangstelling hebben.

Bij het ambitieuze Newcastle, dat de doelstelling heeft om direct weer terug te keren naar de Premier League, hoopt Sels een plek in de selectie van België af te dwingen. Hoewel hij bij Gent uitgroeide tot één van de beste keepers van de Jupiler Pro League, besloot bondscoach Marc Wilmots hem niet op te nemen in de EK-selectie.

Na Simon Mignolet (12 miljoen euro van Sunderland naar Liverpool) en Thibaut Courtois (9 miljoen euro van RC Genk naar Chelsea) is Sels nu de op twee na duurste Belgische doelman ooit. Bij Gent is hij de duurst verkochte speler uit de clubhistorie, een record dat tot nu toe op naam stond van Bryan Ruiz, die medio 2009 voor vijf miljoen euro werd overgedaan aan FC Twente.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.