Newcastle bedankt Gutiérrez voor bewezen diensten

Reacties

Newcastle United heeft besloten de contracten van Jonas Gutiérrez (foto) en Ryan Taylor niet te verlengen. Beide spelers beschikken over een aflopende verbintenis. De Argentijn stelde afgelopen zondag nog lijfsbehoud veilig door de 2-0 te maken tegen West Ham United.

Newcastle bedankt Gutiérrez voor bewezen diensten

Gutiérrez (31) keerde dit seizoen terug in de selectie van Newcastle nadat hij teelbalkanker had overwonnen. In november werd hij schoon verklaard en in december keerde hij terug op het trainingsveld. Zijn eerste wedstrijd speelde de middenvelder pas in april tegen Manchester United. Gutiérrez komt al sinds 2008 uit voor Newcastle en kwam in totaal tot 205 officiële duels.

De dertigjarige Taylor kwam in 2009 over van Wigan Athletic. De vleugelspeler, die zowel in de defensie als op het middenveld uit de voeten kan, speelde 106 officiële duels voor de club waar ook Vurnon Anita, Daryl Janmaat, Siem de Jong en Tim Krul onder contract staan.

Directeur Lee Charnley verkondigde in een statement op de clubwebsite dat ze beide spelers erg dankbaar zijn voor hun bewezen diensten. 'Jonas en Ryan hebben zich de afgelopen jaren beiden enorm ingezet voor de club. Namens het bestuur wil ik ze dan ook bedanken voor hun bewezen diensten.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.