Neville volhardt na vernedering: 'Ik stap niet op'

Reacties

Hoewel hij erkende dat Valencia woensdagavond op bezoek bij Barcelona een absolute wanprestatie had geleverd, weigert coach Gary Neville op te stappen. Door de erbarmelijke resultaten wordt de druk op de Engelsman wel steeds groter.

Neville volhardt na vernedering: 'Ik stap niet op'

Valencia ging in Camp Nou immers met 7-0 onderuit in het heenduel uit de halve finale van het Spaanse bekertoernooi. Tijdens de persconferentie na afloop kreeg Neville tot drie keer toe de vraag of hij opstapte. De eerste keer gaf hij antwoord. 'Nee, ik stap niet op', om vervolgens geïrriteerd andere zinspelingen op het gooien van de handdoek te negeren. 'Andere vraag…', luidde zijn antwoord tot twee keer toe.

Over de wedstrijd had Neville geen goed woord over. 'Dit is heel pijnlijk. We waren vanavond volstrekt hulpeloos. Natuurlijk speelden we tegen een geweldige ploeg, met ook nog eens de beste aanval van de wereld. Maar dit resultaat is onacceptabel.'

'We hebben een stap terug gezet', sipte Neville. 'En daarvoor bied ik mijn excuses aan de fans aan. Zondag moeten we er weer staan', doelde de coach van de Spaanse nummer twaalf op het uitduel met Real Betis.

De cijfers van Neville in dienst van Valencia zijn beroerd. Van de vijftien officiële duels won hij maar vier optredens en die waren ook nog eens allemaal in het bekertoernooi, dat na de return tegen Barcelona op 11 februari ook ten einde zal zijn. Zes van zijn wedstrijden met Valencia eindigden in een gelijkspel en al vijf keer werd er verloren.

Overigens was er behalve de uitslag meer reden tot hilariteit in Camp Nou. Denis Cheryshev, onlangs door Valencia overgenomen van Real Madrid, mocht na rust invallen. Hij werd toegezongen door het Catalaanse publiek. De Russische middenvelder had immers onbedoeld ervoor gezorgd dat De Koninklijke uit het toernooi werd gezet door mee te doen terwijl hij eigenlijk niet speelgerechtigd was.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.