Neville hoopt op rol in technische staf Van Gaal

Reacties

Phil Neville hoopt dat er voor hem plaats is in de technische staf van Louis van Gaal bij Manchester United. Van Ryan Giggs (assistent), Frans Hoek (keeperstrainer) en Marcel Bout (analyse/scouting tegenstander) is al bekend dat zij onder Van Gaal gaan werken.

Neville hoopt op rol in technische staf Van Gaal

'Ik weet nog niet wat mijn rol volgend seizoen zal zijn', zegt Neville (op de foto met Giggs) in gesprek met Sky Sports. 'De komende weken zal ik dat wel te horen krijgen. Hopelijk kan ik betrokken blijven bij Manchester United. Ik heb nog geen contact gehad met Van Gaal, maar hij is overduidelijk een druk bezet man. En hij heeft natuurlijk ook zo zijn eigen ideeën. Ik hoop dat ik daar in voorkom.'

Van Gaals voorganger David Moyes nam Neville bij zijn komst naar Old Trafford mee van Everton, waar de oud-speler van United zijn carrière als speler eind vorig seizoen afsloot. Dit seizoen fungeerde de 37-jarige voormalige Engels international als veldtrainer, de functie die René Meulensteen tussen 2008 en 2013 onder het bewind van Sir Alex Ferguson bekleedde.

Bij het ontslag van Moyes behield Neville die positie, in tegenstelling tot de rest van de technische staf van Moyes. Daarmee lag de technische leiding van United volledig in handen van The Class of '92, aangezien behalve Neville ook Giggs (als interim-manager), Nicky Butt en Paul Scholes langs het trainingsveld stonden. Het kwartet stond samen met Gary Neville en David Beckham aan de basis van de grote successen die United onder Ferguson boekte en geniet enorm veel krediet bij de kritische aanhang van The Red Devils.

Toch tast Neville nog in het duister over zijn toekomst. 'Maar los van mijn eigen positie is het vooral belangrijk dat de club weer gaat meedoen om de prijzen. Daarom is het ook goed dat nu bekend is gemaakt wie de nieuwe manager is. De club kan nu weer vooruitkijken. Van Gaal is de eerste buitenlandse manager in de clubhistorie, dus er staat een interessante periode voor de deur. Hopelijk kunnen we met hem aan het roer weer omhoogkijken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.