Bout en Hoek met Van Gaal mee, Giggs assistent

Reacties

Ryan Giggs wordt bij Manchester United de rechterhand van Louis van Gaal, die maandag een driejarige verbintenis tekende. Ook Marcel Bout en Frans Hoek zullen deel uitmaken van de technische staf.

Bout en Hoek met Van Gaal mee, Giggs assistent

Na het ontslag van David Moyes vorige maand maakte Giggs het seizoen af op interim-basis. De veertigjarige Welshman is vanaf komend seizoen assistent-manager bij Man Utd, waar hij stopt als speler.

‘Ik ben blij dat ik de kans krijg om Louis van Gaal bij te staan als assistent-trainer', reageerde Giggs op de wisseling van de wacht op Old Trafford. 'Hij is een manager van wereldklasse. Door hem van dichtbij mee te maken zal ik veel leren van hem.’

Van Gaal neemt twee landgenoten mee. Hoek gaat als keeperstrainer aan de slag en Bout richt zich op de scouting van de tegenstander. Hoek (op de foto met Van Gaal) is nu nog werkzaam bij het Nederlands elftal, terwijl Bout voor het laatst actief was bij Bayern München.

Er stonden al twee Nederlanders onder contract bij Man Utd. Robin van Persie wordt genoemd als nieuwe aanvoerder, terwijl ook Alexander Büttner deel uitmaakt van de eerste selectie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.