Negen rode kaarten na heuse veldslag: Braziliaanse aanklager neemt zijn tijd

Reacties

De spelers van Athletico Paranaense en Corítiba die zich afgelopen zondag misdroegen wachten gespannen af voor hoeveel wedstrijden zij geschorst zullen worden. De Braziliaanse aanklager neemt de tijd voor zijn onderzoek, om zo alle betrokkenen de juiste straf te kunnen geven.

Negen rode kaarten na heuse veldslag: Braziliaanse aanklager neemt zijn tijd
© Screenshot ESPN Brazil

Het duel tussen Athletico en Corítiba eindigde afgelopen zondag met een heuse veldslag. Voetballers stonden in de blessuretijd als boksers tegenover elkaar in een gevecht dat ruim een kwartier duurde. Een supporter probeerde zich daar ook mee te bemoeien en was op weg naar Corítiba-doelman Marcão, maar zijn vliegende trap ging mis. Vervolgens pakte de beveiliging hem op.

Scheidsrechter Jose Mendonça da Silva Junior trok in totaal negen rode kaarten en liet de wedstrijd, die al bijna was afgelopen, uiteraard niet meer uitspelen. Acht van die rode kaarten waren voor spelers, terwijl ook Corítiba-coach António Oliveira in het boekje ging.

Inmiddels zijn we al vijf dagen na de uit de hand gelopen wedstrijd, maar er zijn nog geen schikkingsvoorstellen verstuurd. De Braziliaanse aanklager laat in een reactie aan Globo Esporte weten dat hij de tijd neemt voor zijn onderzoek. 'We gaan dit rustig analyseren, om ervoor te zorgen dat er geen onrecht zal zijn en dat alle betrokkenen op de juiste manier gestraft worden', zegt Pedro Henrique Val Feitosa. 'Ik stel me voor dat degenen die het meest aan het gevecht hebben deelgenomen vijf tot acht wedstrijden zullen krijgen.'

bekijk hier beelden van de knokpartij:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.