Negatieve hoofdrol voor achttienjarige Juve-Belg: 'Dit zijn leermomenten'

Reacties

Voor Juventus was het duel met Napoli er in meerdere opzichten een om snel te vergeten, maar voor Joseph Nonge al helemaal. De achttienjarige Belg viel in, gaf een strafschop weg en werd daarna weer gewisseld.

Negatieve hoofdrol voor achttienjarige Juve-Belg: 'Dit zijn leermomenten'
© Pro Shots
Napoli
Napoli
2 - 1
Juventus
Juventus

Juventus-trainer Massimilliano Allegri liet de achttienjarige Nonge bij een 1-1 stand invallen, maar had dat achteraf beter niet kunnen doen. Het Belgische talent eiste in negatieve zin een hoofdrol op, waardoor hij een groot aandeel had in de nederlaag van Juventus.

'Ik heb een fout gemaakt. Ik neem de volledige verantwoordelijkheid', reageerde Nonge zelf via Instagram. 'Sorry aan mijn teamgenoten en de supporters, bedankt voor jullie steun, tijd om te resetten en gefocust te blijven op het einde van het seizoen.'

Allegri pakte Nonge niet persoonlijk aan, maar stelde in het algemeen wel dat het huidige Juventus piepjong is en het dus logisch is dat spelers zulke fouten maken. 'Dit zijn groeimomenten die we doormaken. We hebben meer balans nodig, om niet uit het ritme te geraken. De ervaring van het spelen van veel wedstrijden komt geleidelijk en zal ervoor zorgen dat we dingen beter doen, bijvoorbeeld bij de strafschoppen', zei Allegri na afloop van de wedstrijd.

'Waarschijnlijk was dit het jongste Juventus uit de clubgeschiedenis, met zes spelers die geboren zijn tussen 2003 en 2005. Dus dat betekent dat we goed bezig zijn. Dit is ook voetbal. Er zijn momenten waarop het goed en minder goed gaat. We moeten doorgaan, zodat de jonge jongens niet ontmoedigd worden. We staan tweede in de competitie en hebben nog elf wedstrijden om ons doel te bereiken.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Serie A

Stand Serie A 2023/2024

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Internazionale
35
28
5
2
81-19
+62
89
2
AC Milan
35
21
8
6
67-42
+25
71
3
Juventus
35
18
12
5
48-27
+21
66
4
Bologna
35
17
13
5
49-27
+22
64
* Actueel tot en met 7 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.