Nederlandse UEFA Cup-deelnemers loten gunstig

De vijf Nederlandse UEFA Cup-deelnemers hebben geen klagen over de speling van het lot. Ajax en SC Heerenveen hebben de beste perspectieven.

Nederlandse UEFA Cup-deelnemers loten gunstig

Ajax krijgt in Borac Cacak de minst bekende tegenstander tegenover zich in de eerste ronde van de strijd om de UEFA Cup. De Amsterdammers beginnen met een thuiswedstrijd tegen de Serviërs, die afgelopen seizoen als vierde eindigden in eigen land.

Ook het Europese avontuur van Feyenoord begint op eigen veld. De Rotterdammers moeten het opnemen tegen Kalmar FF, dat ten koste van AA Gent de eerste ronde bereikte. Trainer Nanne Bergstrand heeft zijn ploeg ook in eigen land naar succes geleid, want Kalmar gaat in Zweden aan de leiding.

Voor FC Twente viel de loting positief uit. De Enschedese ploeg was niet geplaatst en hing na de uitschakeling voor de Champions League opnieuw een zware loting boven het hoofd, maar heeft met Stade Rennes als opponent relatief goede perspectieven. De ploeg eindigde vorig seizoen als zesde en heeft in Petter Hansson een bekende speler.

SC Heerenveen had de beste vooruitzichten op basis van de pre-loting. Coach Trond Sollied moet zijn ploeg voorbereiden op een dubbele ontmoeting met Vitória Setúbal, dat de Portugese competitie is begonnen met een gelijkspel. Vorig seizoen eindigde de club als derde in Portugal. De Friezen starten met een uitwedstrijd, waarmee het een herhaling wordt van de Europese opening in 2006 van SC Heerenveen. Twee jaar geleden begon SC Heerenveen met een 3-0 zege.

De koppeling aan Dinamo Boekarest biedt NEC sportief misschien de beste kansen op het bereiken van de groepsfase. De Nijmeegse club ontliep onder meer Galatasaray en Benfica bij de loting. De ploeg van Mario Been begint in De Goffert tegen de ploeg die vorig seizoen als nummer vier eindigde in Roemenië.

Bekijk hier al onze video's